Trees, and Other Entanglements

8,3 details

  • 115 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

Filmmaker Irene Taylor creëert een poëtische overdenking over de natuur, sterfelijkheid en het verstrijken van de tijd in haar verkenning van onze symbiotische relatie met bomen.

Regie
Irene Taylor
Cast
Irene Taylor, Dirk Brinkman, Gilead Redd Taylor Brodsky, Carolyn Finney, Matthew Furuzawa, Richard Furuzawa, Scarlet Gore, Beth Moon, Ryan Neil, Aarin Packard, Landyn Thompson, David Weyerhaeuser, Phyllis Weyerhaeuser, George Weyerhauser.
Release
12.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Irene Taylor | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2023

In haar nieuwe documentaire toont Irene Taylor bomen, en hoe mensen zich verhouden tot bomen en elkaar. De Emmy-winnende en Oscar-genomineerde regisseur wilde in eerste instantie de wereld over om internationaal te kijken hoe de relatie tussen boom en mens ervoor staat, maar door Covid-restricties werd ze belemmerd tot het noorden van de VS en een deel van Canada. Het mag dan een iets minder ambitieus project zijn geworden wat betreft schaal, het verhaal wordt er alleen maar meer gefocust en indrukwekkend van.

Trees and Other Entanglements laat fragmenten zien uit het leven van mensen die zich dagelijks met bomen bezighouden. We zien onder andere een Amerikaan met een diepgaande passie voor de Japanse kunst van bonsai, een fotografe die bekendstaat om haar levensgrote prints van zeldzame bomen en een man die eigenhandig poogt de planeet weer te voorzien van volle bossen. Maar we horen en zien ook George Weyerhaeuser, een man die het houtimperium van zijn familie liet groeien door middel van een kapmodel dat enorme natuurschade heeft aangericht. Extra bijzonder omdat Weyerhaeuser slechts drie maanden voor zijn dood werd geïnterviewd voor de documentaire.

videotrailers & clips