Eerste Hulp Bij Kerst
Nederlandse ensemblefilm vol kerstclichés en feestelijk plot in een ziekenhuis.
play

4,4 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Nederland
89 Min Nederland

Kerstavond. Even staat alles in het teken van gezellig samenzijn, een overdadig kerstdiner en cadeautjes uitpakken. Maar niet voor het zorgpersoneel op de spoedeisende hulp. Voor Lily, Ben, Yannick en Shanti is de nachtdienst nog maar net begonnen. Ook al zijn ze er beslist niet voor hun lol, de wereld heeft buiten de ziekenhuismuren nog maar weinig te bieden. Allemaal zijn ze Kerstavond ontvlucht.

Regie
Will Koopman
Cast
Soumaya Ahouaoui, Emmanuel Ohene Boafo, Eva Laurenssen, Teun Luijkx, Yari van der Linden.

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Koopman | Scenario: Reinier Smit, Lotta Magnusson, Jacqueline Rogers | Cast: Soumaya Ahoumaoui (Shanti), Eva Laurenssen (Lily), Teun Luijkx (Ben), Yari van der Linden (Yannick), Emmanuel Boafo ("Dylan"/Patient met geheugenverlies), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2023

Ook tijdens de feestdagen zijn er artsen die op de eerste hulp werken om levens te redden. In Eerste Hulp bij Kerst staat een groep ziekenhuismedewerkers centraal tijdens hun onorthodoxe kerstvieringen, en hun vreemde (en lichtelijk magische) ervaringen wanneer het ziekenhuis wordt bedolven onder een sneeuwstorm. Maar zelfs deze kerstige sferen kunnen het ongeïnspireerde plot en acteerwerk niet vooruithelpen, waardoor de kijkervaring redelijk vlak valt.

Eerste Hulp bj Kerst is vooral een typisch Nederlands verhaal met houterig acteerwerk, waarbij de extreem goed gearticuleerde dialogen ook nog te wensen overlaten. De personages zijn niet gelaagd en hebben allemaal tekortkomingen (behalve Shanti, die telkens als een engel wordt afgebeeld) die ervoor zorgen dat ze vooral uitermate onaangenaam overkomen. Hierdoor wordt het nooit aantrekkelijk om met ze mee te leven.

videotrailers & clips