Thank You, I'm Sorry

6,0 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Zweden
90 Min Zweden

Sara heeft een perfect gezin met Daniél, hun zoontje Eliot en een tweede kind op komst. Maar hun leven komt op zijn kop te staan en de hoogzwangere Sara staat er plotseling alleen voor. De hulp komt al snel van een totaal onverwachte kant als Sara's vervreemde oudere zus Linda, een hulpeloze onvolwassen volwassene met een grote onvoorspelbare hond, aanbiedt om in te trekken en te helpen.

Alt titel
Tack och Förlåt
Regie
Lisa Aschan
Cast
Sanna Sundqvist, Charlotta Björck, Amaël Blomgren Alcaide, Ia Langhammer, Juan Rodríguez, Ville Virtanen, Jonatan Rodriguez, Maria Nohra, Fredrik Hallgren, Nemanja Stojanovic, Peshang Rad, Mattias Ramos, Johansson Kitt, Emine Arapkirli, Marie Dahlberg, Michael Segerström, Kalle Josephson, Andreas Ahlm.
Release
25.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Lisa Aschan | Scenario: Marie Østerbye | Cast: Sanna Sundqvist (Sara), Charlotte Björck (Linda), Ia Langhammer (Helen), Amaël Blomgren Alcaide (Eliot), Ville Virtanen (Timo), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2023

Van alle menselijke emoties is rouw veruit het ingewikkeldst. Rouw komt namelijk nooit op zichzelf, maar is vrijwel altijd verweven met gecompliceerde omstandigheden. Dat geldt zeker voor de Zweedse Sara. Hoogzwanger staat ze in haar badkamer de boodschap van haar vriend Daniel aan de andere kant van de deur te absorberen dat ze maar uit elkaar moeten gaan. De volgende ochtend ligt de man levenloos in zijn nest. De doodsoorzaak: hartfalen.

Het feit dat Sara de situatie gelaten en apathisch ondergaat, het gevoel was immers weg, is tekenend voor de hele gang van zaken rondom het Zweedse drama Tack och Förlåt (bedankt en sorry). Er is natuurlijk een boel te regelen rondom de uitvaart, maar echt tijd om de situatie te laten inzinken gunt Sara zichzelf niet. Al is het maar omdat er binnen no time een bemoeizuchtige schoonmoeder op de stoep staat die te veel ruimte claimt. Het is echter een teleurstellende constatering dat de emoties bij Sara maar niet willen komen.