Timeless Heroes: Indiana Jones and Harrison Ford
Een lofzang op de acteur, in de vorm van een terugblik op zijn leven en op de invloed van een van zijn beroemde personages.
play

7,2 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Deze documentaire verkent de blijvende aantrekkingskracht van acteur Harrison Ford en zijn achtergrond, inclusief zijn intrede in de entertainmentindustrie, zijn casting in de iconische 'Indiana Jones'-reeks en de gevolgen en inspiratie die de films genereerden. De film levert een blik op een opvallend moment in de filmgeschiedenis toen regisseurs Steven Spielberg en George Lucas een creatief team samenstelden om samen te werken aan een nieuw cinematografisch ijkpunt. In de film, die nog niet eerder vertoonde beelden bevat, komen Ford, Spielberg, Lucas en vele anderen aan het woord.

Regie
Laurent Bouzereau
Cast
Harrison Ford, Frank Marshall, George Lucas, Steven Spielberg, Lawrence Kasdan, Karen Allen, Kate Capshaw, John Rhys-Davies, Sean Connery, James Mangold, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Toby Jones, Phoebe Waller-Bridge, John Williams, Shaunette Renée Wilson, Ethann Isidore, Kathleen Kennedy.
Release
01.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Laurent Bouzereau | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2023

Harrison Ford is zowel Han Solo uit Star Wars als het titelpersonage uit de Indiana Jones-films, en dat maakt hem een Hollywoodlegende. In de documentaire Timeless Heroes: Indiana Jones & Harrison Ford spreken mensen die met hem hebben samengewerkt over hun ervaring, en wordt er getoond wat het personage van de avontuurlijke archeoloog zo iconisch maakt en welke impact de films op de maatschappij hadden.

Maar dan wel op een nogal rommelige wijze. De docu begint goed met de achtergrond van Ford en hoe hij uiteindelijk acteur werd. Harrison Ford vertelt dit zelf op de wijze van een sympathieke opa die openhartig anekdotes uit het verleden oprakelt. Het beeld dat hij een nukkige kluizenaar is, wordt meteen uit de wereld geholpen. Leuk om te leren dat hij, toen hij niet de vooruitgang boekte die hij wilde, zelf het roer greep om zijn carrière te sturen. Alhoewel hij zich dat kon permitteren omdat hij aantrekkelijk was, en een man.

videotrailers & clips