Baghead

Baghead (2023)

Matige horrorfilm met een groot gebrek aan logica, karakter en spanning.
play

5,0 details

  • 94 Min
  • Horror
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
94 Min Verenigd Koninkrijk

Na de dood van haar vervreemde vader ontdekt Iris dat ze een vervallen, eeuwenoude pub heeft geërfd. Ze reist naar Berlijn om het lichaam van haar vader te identificeren en ontmoet de advocaat om de nalatenschap te bespreken. Ze weet niet dat wanneer de akte is ondertekend, ze onlosmakelijk verbonden zal raken met een onuitsprekelijke entiteit die in de kelder van de pub verblijft - Baghead - een vorm veranderend wezen dat in de dood kan veranderen.

Regie
Alberto Corredor
Cast
Saffron Burrows, Peter Mullan, Ned Dennehy, Jeremy Irvine, Freya Allan, Svenja Jung, Anne Müller, Julika Jenkins, Ruby Barker, Felix Römer.
Release
28.12.2023
Release NL
21.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Alberto Corredor | Scenario: Christina Pamies, Bryce McGuire, Lorcan Reilly | Cast: Freya Allan (Iris Lark), Jeremy Irvine (Neil), Ruby Barker (Katie), Peter Mullan (Owen Lark), Anne Müller (Baghead), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2023

Het horrorgenre is in de laatste jaren weer opgeleefd met ware parels zoals Hereditary, Get Out,Infinity Pool en vele anderen. Geen films die zich kenmerken door domme personages die oneindig over hun eigen voeten struikelen, maar juist films met intellect en een boodschap. Natuurlijk zijn de slashers ook nog te vinden, maar het verstand van zowel de kijker als de personages wordt serieuzer genomen. Deze memo lijkt Baghead echter compleet gemist te hebben.

Baghead volgt het verhaal van Iris. Zij heeft het moeilijk om een baan te houden en woont bij haar beste vriendin Katie. Wanneer Iris een bericht van haar overleden vader ontvangt dat zij het café van hem erft in Berlijn, gaat ze direct een kijkje nemen. Al snel ontdekt ze dat de erfenis een vreemde, permanente gast met zich meebrengt. In de kelder woont namelijk een monster dat kan veranderen in een overledene. Er is één belangrijke regel: laat haar niet langer dan twee minuten transformeren; anders neemt ze de controle.

videotrailers & clips