Full Circle

Full Circle (2023)

8,0 details

  • 103 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Geconfronteerd met een traumatisch letsel dat leidt tot blijvende invaliditeit, hoe zou je jezelf heruitvinden? Het leven van Trevor Kennison veranderde voorgoed na een gebroken rug - zowel ten goede als ten kwade, in gelijke mate.

Regie
Josh Berman
Cast
Trevor Kennison.
Release
20.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Josh Berman | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2024

Als Trevor Kennison in 2014 een skiongeluk krijgt te midden van een sneeuwstorm, duurt het drie en een half uur voor de hulpdiensten bij hem zijn. Begraven in een dikke laag sneeuw en rillend van de kou gaat er in die drie en een half uur van alles door hem heen: adrenaline, later pijn, maar vooral ook alles wat hij straks niet meer zal kunnen doen. Trevor merkt namelijk direct dat hij zijn tenen niet meer kan bewegen, en realiseert zich dat hij hoogstwaarschijnlijk zijn rug heeft gebroken.

Vanaf dat moment is meteen duidelijk dat Trevor nog niet klaar is met leven. Terwijl hij wacht op medische hulp heeft hij namelijk maar één doel: niet je ogen sluiten, want dan word je niet meer wakker. In Full Circle volgen we Trevor na zijn herstel, wanneer hij die levenslustige mindset gebruikt om alles uit zijn nu rolstoel gebonden leven te halen. Aan de hand van voorgelezen teksten uit het boek Options van Barry Corbet zien we hoe Trevor het pad van herstel na ruggengraat letsel bewandelt.