Einstein and the Bomb

6,0 details

  • Documentaire
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk

Wat gebeurde er nadat Einstein was gevlucht uit nazi-Duitsland? Dit docudrama duikt aan de hand van archiefbeelden en Einsteins eigen woorden in het brein van een gekweld genie.

Cast
Albert Einstein.

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Philipson | Scenario: Philip Ralph Cast: Aidan McArdle (Albert Einstein), Andrew Havill (Oliver Locker-Lampson), Rachel Barry (Margery Howard), Helena Westerman (Barbara Goodall), Leo Ashizawa (Katsu Hara), Simon Markey (Jacob Epstein), e.a. | Speelduur: 76 minuten | Jaar: 2024

Het gigantische succes van Oppenheimer is de ontsteking geweest voor een hernieuwde interesse in de geschiedenis van 'De Bom'. Niet in de laatste plaats ook omdat een nucleaire dreiging sinds de koude oorlog niet meer zo reëel voelde. Dat Einstein met zijn relativiteitstheorie een aandeel had in de ontwikkeling van atoomwapens is breed bekend, maar zijn werkelijke relatie met de bom is minder groot dan de titel van deze film doet vermoeden.

Hoewel Einstein and the Bomb wordt gepromoot als documentaire, is het eerder een speelfilm met wat docu-snippers. Verwacht geen 'pratende hoofden' of een of voice-over, maar een geacteerde reconstructie van de werkelijkheid, hier en daar afgewisseld met archiefbeelden. Een bijzondere aanpak die de film wel de nodige authenticiteit geeft, ook gezien de openingsmededeling dat al Einsteins woorden in de film ook daadwerkelijk aan hem zijn toe te schrijven.

alle artikelen (1)

Einstein and the Bomb Nieuwsberichten