Suncoast

Suncoast (2024)

Onderhoudende, semi-autobiografische film over een tienermeisje dat uit de schaduw wil treden van de terminale ziekte van haar broer.
play

6,5 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

In het jaar 2005 in Florida zit de tiener Doris in een moeilijke thuissituatie. Samen met haar moeder zorgt ze voor haar broer die ze naar een gespecialiseerde instelling moet brengen. Daar aangekomen sluit ze vriendschap met een excentrieke activist. Dit alles gebeurt te midden van betogingen omtrent een bijzonder medisch dossier. Door deze ervaring proeft Doris voor de eerste keer van haar vrijheid.

Regie
Laura Chinn
Cast
Laura Linney, Woody Harrelson, Ella Anderson, Pam Dougherty, Jason Burkey, Andrea Powell, Matt Walsh, Nico Parker, Daniella Taylor, Amarr, Ariel Martin, Keyla Monterroso Mejia, Parker Sack, Andrew Dicostanzo, Elliott Sancrant, Karen Ceesay, Cree Kawa, Orelon Sidney.
Release
02.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Laura Chinn| Scenario: Laura Chinn | Cast: Nico Parker (Doris), Laura Linney (Kristine), Woody Harrelson (Paul Warren), Damiella Taylor (Laci), Amarr (Nate), Ella Andersonn (Brittany), Ariel Martin (Megan), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2024

Suncoast is de naam van een instelling in Clearwater, Florida waar patiënten hun laatste levensfase doorbrengen. Paul Warren noemt het echter: de executiekamer. Hij is een toegewei christen die elke dag voor het gebouw protesteert tegen het voornemen om een van de bewoners van de voeding te halen. De echtgenoot van deze patiënt wil haar leven laten beëindigen, maar daar zijn de pro-life activisten op de parkeerplaats het natuurlijk niet mee eens. De ethische discussie rond euthanasie vormt de achtergrond voor Suncoast, maar de film gaat vooral over omgaan met de (naderende) dood van een geliefde.

De broer van de zeventienjarige Doris komt in Suncoast terecht. Hij heeft een hersentumor en verkeert in vegetatieve staat. Zijn einde nadert snel. Doris en moeder Kristine hebben Max jarenlang thuis verzorgd. De tienertijd is bijna aan Doris voorbij gegaan zonder dat ze tienerdingen heeft kunnen doen. Zodra zij een keuze voor zichzelf maakt noemt Kristine haar egoïstisch, als ze überhaupt al wordt gezien door haar moeder. In een pijnlijk moment vraagt een hulpverlener aan Kristine of ze nog andere kinderen heeft, waarop deze in eerste instantie 'nee' zegt. Doris maakt gelukkig wel echt contact met Paul die ze elke dag voor Suncoast tegenkomt.

videotrailers & clips