Upgraded

Upgraded (2024)

5,9 details

  • 104 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigde Staten

Ana (Camila Mendes) is een ambitieuze stagiaire die droomt van een carrière in de kunstwereld terwijl ze indruk probeert te maken op haar veeleisende baas Claire (Marisa Tomei). Wanneer ze tijdens een werkreis een upgrade naar eerste klas krijgt, ontmoet ze de knappe Will (Archie Renaux), die Ana voor haar baas aanziet - een leugentje om bestwil dat een glamoureuze keten van gebeurtenissen, romantiek en kansen in gang zet, totdat haar fibrose aan de oppervlakte dreigt te komen.

Regie
Carlson Young
Cast
Camila Mendes, Archie Renaux, Marisa Tomei, Lena Olin, Anthony Head, Thomas Kretschmann, Grégory Montel, Rachel Matthews, Fola Evans-Akingbola, Aimee Carrero, Andrew Schulz, Saoirse-Monica Jackson, Matteo Lane, Juliet Agnes, Akshay Shah, Jack Hewitt, Renny Krupinski, Chloe Wade.
Release
08.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Carlson Young| Scenario: Christine Lenig, Justin Matthews, Luke Spencer Roberts | Cast: Camila Mendes (Ana), Archie Renaux (William), Marisa Tomei (Claire), Lena Olin (Catherine), Anthony Head (Julian Marx), Thomas Kretschmann (Arnold Grant) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2024

De klassieke romantische komedie is terug! Dat beweert tenminste de marketing voor Upgraded , die daarmee net doet alsof deze niet achteraan aansluit in een lange rij van zulke films die alleen al dit jaar zullen uitkomen. Ana Santos ontmoet haar zielsverwant als ze tijdens een lange vlucht een upgrade naar businessclass krijgt. Als berooide stagiair bij een kunstgalerij is haar eerste instinct om het peper-en-zoutstel te stelen. Haar tweede ingeving is tegen de man van haar dromen zeggen dat ze eigenlijk de directeur is.

Het is meteen duidelijk waar de turbulentie vandaan gaat komen. Een leugen die sneeuwbalt naar een onvermijdelijk conflict, perfect getimed op tweederde van de film. Er zijn echter ook hele stukken film waar de mannelijke tegenspeler, William, geheel verdwijnt en Ana's werkrelaties binnen de kunstgalerij de aandacht opeisen. Willy sneeuwt in het geheel zodoende een beetje onder, en krijgt niet genoeg scenes om tot leven te komen. Zijn grootste daad is dat hij zowaar een halfjaar wacht met het vergeven van Ana, al wordt de reden van zijn ommezwaai niet duidelijk.

videotrailers & clips