Something in the Water
In dit milde huiverdrama zijn de locaties mooi en laten de haaien hun tanden niet zien.
play

4,4 details

  • 86 Min
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Verenigd Koninkrijk
86 Min Verenigde Staten

Vijf vriendinnen worden herenigd op een bruiloft op een exotische bestemming en besluiten een boot te huren om samen een dag door te brengen langs de paradijselijke kust. Hun vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer ze gestrand zijn in open water en voor hun leven vechten tegen haaien en moeder natuur, terwijl ze wanhopig proberen te overleven.

Regie
Hayley Easton Street
Cast
Natalie Mitson, Lauren Lyle, Hiftu Quasem, Gabriel Prevost-Takahashi, Nicole Rieko Setsuko, Ellouise Shakespeare-Hart, Laura Costa, Clearco Giuria, India Jean-Jacques, Tashani Bent, Chloe Marshall, Grace Franzl, Bryony Hamerton.
Release
22.03.2024
Release NL
18.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Hayley Easton Street | Scenario: Cat Clarke | Cast: Hiftu Quasem (Meg), Natalie Miston (Kayla), Lauren Lyle (Lizzie), Nicole Rietsu Setsuko (Cam), Ellouise Shaksespeare-Hart (Ruth), Gabriel Prevost-Takahashi (Dominic), e.a. | Speelduur: 86 minuten. | Jaar: 2024

In Jaws kon je de haai pas echt zien richting einde van de film. Dat was aanvankelijk niet de bedoeling, maar het bleek heel effectvol om de fantasie van de toeschouwers aan het werk te zetten. De muziek van John Williams deed de rest. Something in the Water volgt de aanpak van de klassieker van Spielberg en dat werkt tot op zekere hoogte. Toch verwacht je het monster of de monsters ooit te zien. Daar was echter geen budget voor. Voor een origineel script evenmin.

Het is duidelijk dat nieuwbakken Britse cineaste Hayley Easton Street, een voormalige art director op superproducties zoals Star Wars: Episode VII - The Force Awakens en Justice League, relatief weinig geld had om een degelijke haaienthriller te draaien. Niet genoeg om dure digitale (zie The Meg) of mechanische (zie Jaws) effecten te bekostigen. Het grootste deel van het budget ging naar de exotische locaties die best wel mooi in beeld zijn gebracht. Maar Easton Street maakt naar het voorbeeld van de eerste helft van Spielbergs meesterwerk van de nood een deugd: hoe minder de toeschouwer ziet, hoe spannender. Althans, toch voor een klein uurtje.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Something in the Water Nieuwsberichten