Bonnard: Pierre & Marthe
DVD RELEASE

Bonnard: Pierre & Marthe (2023)

Biografie over Franse schilder geeft een niet zo rooskleurig beeld van de romantiek.
play

6,5 details

  • 122 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
  • België
122 Min Frankrijk

Als de schilder Pierre Bonnard op een dag de raadselachtige Marthe ontmoet, is hij op slag verliefd. Onafscheidelijk vanaf de eerste minuut verruilt het stel al snel de kleine Parijse studio voor een groot, afgelegen huis langs de Seine waar Pierre volop kan schilderen. Zijn kunstzinnige vriendengroep heeft echter zijn bedenkingen bij deze nieuwe muze, die de carrière van Pierre weleens in de weg kan zitten. Ondertussen blijft Bonnard in contact met het leven in de stad en zijn vrienden zoals schilder Monet en de rijke kunstliefhebster Misia Godebska. Het idyllische leven verandert wanneer hij de jonge kunststudente Renée ontmoet; een ontmoeting die Marthe ertoe drijft haar lot in eigen handen te nemen.

Regie
Martin Provost
Cast
Cécile de France, Vincent Macaigne, Stacy Martin, Anouk Grinberg, André Marcon, Hélène Alexandridis, Grégoire Leprince-Ringuet, Peter Van den Begin, Yveline Hamon, César Domboy, Laura Sepul, Angelo Bison, Stanislas Merhar, Isabelle Andreani, Vincent Londez, Benoît Allemane, Guillaume Jacquet, Jonathan Frajenberg.
Release
10.01.2024
Release NL
14.03.2024
Release DVD
19.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Provost | Scenario: Marc Abdelnour, Martin Provost | Cast: Cécile de France (Marthe Bonnard), Vincent Macaigne (Pierre Bonnard), Stacy Martin (Renée Monchaty), Anouk Grinberg (Misia Godebska), André Marcon (Claude Monet), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2023

Pierre is een opkomend schilder in Parijs en heeft de droom een groot kunstenaar te worden. Hij vraagt een vrouw op straat of zij voor hem wil poseren en al gauw worden de twee verliefd. Pierres schilderijen van deze vrouw veroveren de kunstwereld en het stel verlaat Parijs om samen te wonen in een huis in het bos aan de Seine. Voor Pierre blijkt dit niet genoeg en dat heeft consequenties voor zijn relatie met Marthe.

Bij biografische films over kunstenaars kun je een aantal dingen verwachten. Ze zijn visueel treffend en geven vaak een emotionele draai aan het kunstenaarschap, inclusief obsessiviteit, innerlijke demonen, maatschappelijke erkenning, zelfopoffering en gecompliceerde relaties. Hoewel Bonnard, Pierre et Marthe niet zo extravagant is als bijvoorbeeld Loving Vincent, ontbreekt het niet aan de nodige flair in de cinematografie. Vooral in hun zomerhuis aan de Seine spatten de kleuren van het witte doek en de transities tussen scènes bevatten een creativiteit die past bij een verhaal dat leest als een eerbetoon aan kunst.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Bonnard: Pierre & Marthe Nieuwsberichten