When Fucking Spring is in the Air
Schurend komisch drama over een zwangere rebelse tiener die haar ouders opzoekt.

8,2 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Duitsland
  • België
112 Min Nederland

De 17-jarige Kasia is is rebels, eigenzinnig en vooral: verliefd. Ze is vervreemd van haar ouders en groeit op bij haar oma. Totdat ze zwanger blijkt, haar relatie uitgaat en tot overmaat van ramp ook haar oma overlijdt. Geld voor een abortus is er niet en aan haar vriendje heeft ze ook niks. Ze besluit dat het tijd is om haar afwezige ouders verantwoordelijk te houden en ze de rekening te presenteren. De zoektocht naar deze emotionele schadevergoeding, voert haar dwars door Europa en confronteert haar met schokkende opgekropte familiegeheimen. Welk pad zal Kasia inslaan?

Regie
Danyael Sugawara
Cast
Cezary Lukaszewicz, Julia Kijowska, Guido Pollemans, Samuel Weiss, Matthias Brenner, Ada Szczepaniak, Nadine Ignas, Stanislaw Linowski, Teresa Stepien-Nowicka, Agnieszka Makowska.
Release
29.02.2024
Release NL
29.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Danyael Sugawara | Scenario: Danyael Sugawara, Heleen Suèr| Cast: Ada Szczepaniak (Kasia), Nadine Ignas (Ania), Julia Kijowska (Ewa), Cezary Lukaszwicz (Leszek), Guido Pollemans (Gijs), Stanislaw Linowski (Marcin), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2024

Na films zoals Alles Stroomt (2009) en King of the Road (2019) komt regisseur Danyael Sugawara met een nieuwe speelfilm. In When F***ing Spring is in the Air volgt hij de zeventienjarige Kasia, een rebelse tiener die het hele leven tegen zich lijkt te hebben. Haar ouders lieten haar op jonge leeftijd achter bij oma en daar zullen ze nu voor moeten boeten. Verwacht geen liefdevolle familiereünie in dit schurende komisch drama.

Ze jat een zwangerschapstest uit de supermarkt, plast er midden op een parkeerplaats overeen en ja hoor, ze blijkt zwanger. Daar zat ze zelf niet op te wachten, maar haar oma al helemaal niet. Kasia duwt iedereen, die haar haat en die van haar houdt, van zich af. Ze lijkt daardoor niet de meest sympathieke persoon, maar is haar dat kwalijk te nemen? Niet echt. Ze werd op jonge leeftijd bij haar grootmoeder achtergelaten, terwijl haar ouders naar Duitsland vertrokken in de hoop op een beter leven. En die ouders gaat zij nu opzoeken, om hen de rekening van de emotionele schade die Kasia heeft opgelopen te presenteren.

alle artikelen (1)

When Fucking Spring is in the Air Nieuwsberichten