Conann

Conann (2023)

Een feministische versie van Conan the Barbarian met nazi's, hellehonden, kannibalisme en veel meer geweld.
play

7,0 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Fantasy
  • België
  • Frankrijk
  • Luxemburg
105 Min België

Reizend door de afgrond vertelt de hond van de onderwereld Rainer over de zes levens van Conann. Zij werd eeuwig ter dood gebracht door haar eigen toekomst, door tijdperken, mythen en eeuwen heen. Van haar kindertijd, als slavin van Sanja en zijn barbaarse horde, tot haar opkomst tot het toppunt van wreedheid aan de poorten van onze wereld.

Alt titel
She Is Conann
Regie
Bertrand Mandico
Cast
Elina Löwensohn, Christa Théret, Julia Riedler, Claire Duburcq, Sandra Parfait, Agata Buzek, Nathalie Richard, Françoise Brion, Audrey Bonnet, Christophe Bier, Michaël Erpelding, Lucas Faulong, Karoline Rose Sun, Marie Drion, Yuming Hey, Anna Raisson, Holly-Rose Clegg, Anne Lise Maulin.
Release
29.11.2023
Release NL
04.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Bertrand Mandico | Scenario: Bertrand Mandico | Cast: Elina Löwensohn (Rainer), Julia Riedler (Sanja La Rouge), Claire Duburcq (Conann 15 jaar), Christa Théret (Conann 25 jaar), Sandra Parfait (Conann 35 jaar), Agata Buzek (Conann 45 jaar), Nathalie Richard (Conann 55 jaar), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2023

De Franse regisseur Bertrand Mandico maakt al sinds de jaren negentig excentrieke korte films op de rand van avant-garde. Ook in zijn derde speelfilm Conann bombardeert hij de kijker met talloze stijlen, genres, inspiraties en ideeën. Zijn verwerking van Conan the Barbarian is zeker niet voor iedereen, maar voor liefhebbers van abjecte horror en abstracte cinema valt hier heel wat te smullen.

Even wat context. Een van de belangrijkste grondleggers van het 'sword and sorcery'-genre was de Amerikaanse schrijver Robert E. Howard, die in de jaren dertig veel harten sneller deed kloppen met zijn pulpverhalen over Conan de Barbaar. Conan is een langharige krijger uit een mythisch land die zich bezighoudt met het verslaan van monsters en het bevrijden van schaars geklede dames. Het zou even duren, maar in 1982 was de perfecte acteur klaar voor de rol van Conan, in ieder geval qua uiterlijk. Met zijn lengte en enorme spiermassa leek het alsof Howard het personage voor Arnold Schwarzenegger had geschreven. Conan the Barbarian werd een enorm succes. De film maakte van Schwarzenegger een internationale actiester en legde de blauwdruk voor het cinematische fantasygenre.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Conann Nieuwsberichten