Un Métier Sérieux
Liefdevolle, rommelige verbeelding van wat het nou echt betekent om leraar te zijn.
play

6,9 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
101 Min Frankrijk

Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega's hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

Alt titel
A Real Job
Regie
Thomas Lilti
Cast
Vincent Lacoste, François Cluzet, Louise Bourgoin, Adèle Exarchopoulos, William Lebghil, Bouli Lanners, Mustapha Abourachid, Sylvie Lachat, Valérie Crouzet, Foëd Amara, Justine Bachelet, Lucie Zhang, Christophe Ntakabanyura, Michaël Perez, Léo Chalié, Théo Navarro-Mussy, Hubert Myon, Jérémy Gillet.
Budget
$ 8.200.000
Opbrengst
$ 3.452.861
Release
13.09.2023
Release NL
04.04.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Lilti | Scenario: Thomas Lilti | Cast: Vincent Lacoste (Benjamin Barrois), Adèle Exarchopoulos (Meriem Bayan), François Cluzet (Pierre Etcheverel), William Lebghil (Fouad Medaoui), Louise Bourgoin (Sandrine Deleyziat), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2023

Het beroep van leraar heeft de laatste tijd een slechte reputatie gekregen. De leerlingen zijn vervelend en zelfs gemeen, de dagen lang, de werkdruk hoog en je ontvangt er ook nog een miezerig salaris voor. Un Métier Sérieux laat een genuanceerder beeld van de baan zien. Daarmee is het een liefdevolle film die huidige leraren een hart onder de riem steekt.

Un Métier Sérieux speelt zich af tijdens één schooljaar. De focus ligt op Benjamin Barrois, de nieuwe invalleraar voor wiskunde. Dit is niet alleen een nieuwe school voor Benjamin, maar ook zijn eerste jaar als leraar. De film volgt hem terwijl hij de kneepjes van het vak leert, door van de ene chaotische situatie in de andere te vallen. Benjamin krijgt gelukkig hulp van zijn excentrieke collega's.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Un Métier Sérieux Nieuwsberichten