Nieuwe film vol Frans toptalent naar de Nederlandse filmhuizen

Nieuwe film vol Frans toptalent naar de Nederlandse filmhuizen

Een overtuigende en humoristische film over de uitdagingen van het leraarschap.

Na de wereld van de geneeskunde te hebben verkend, belicht de Franse regisseur Thomas Lilti nu de wereld van het onderwijs met zijn nieuwe film Un Métier Sérieux.

In deze titel toont hij de uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé. Desalniettemin brengt hij eveneens humor en een zekere luchtigheid naar voren.

Synopsis
Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is.

Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega's hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.

Bekende kop
In de trailer zien we dat dit een heerlijke tragikomedie is die qua sfeer doet denken aan andere Franse titels, zoals Intouchables; wellicht mede door de participatie van acteur François Cluzet in beide projecten.


Un Métier Sérieux is vanaf 4 april te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair