Intouchables (2011)

One man brought a family together...and changed their lives forever.

Na het overweldigende succes in Frankrijk mag nu ook de Nederlandse kijker van deze fijne film genieten.
play

7,5 details

  • 112 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
112 Min Frankrijk

Miljonair Philippe is aan een rolstoel gekluisterd. In hartje Parijs woont hij in een kast van een huis. Driss woont daar ver vandaan, in een van de grimmige voorsteden. Verdient de jonge Senegalees zijn geld niet met schimmige zaakjes, dan trekt hij wel een uitkering. Maar wie bijstand wil, moet solliciteren. Plotseling zit Driss met een echte baan opgescheept, als persoonlijke verzorger van Philippe. Met zijn tomeloze energie zet hij Philippes stijve huishouden binnen de kortste keren op z’n kop. Maar ook Driss’ leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Alt titel
The Intouchables
Regie
Olivier Nakache
Éric Toledano
Cast
Omar Sy, François Cluzet, Audrey Fleurot, Anne Le Ny, Joséphine de Meaux, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Grégoire Oestermann, François Caron, Dominique Daguier, Cyril Mendy, Thomas Solivéres, Christian Ameri, Salimata Kamate, Absa Diatou Toure.
Budget
$ 13.000.000
Opbrengst
$ 426.480.871
Release
02.11.2011
Release NL
22.03.2012
Release DVD
11.09.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Nakache & Eric Toledano | Cast: Omar Sy (Driss), François Cluzet (Philippe), Anne Le Ny (Yvonne), Audrey Fleurot (Magalie), Clotilde Mollet (Marcelle) e.a.| Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2011

Waar de Franse productie The Artist de afgelopen maanden nationaal en internationaal de ene grote prijs na de andere binnenhaalde, werd op het thuisfront de feelgoodfilm Intouchables bij het publiek een onverwachte winnaar. Met bijna twintig miljoen bezoekers (meer dan een kwart van de totale Franse bevolking) hoefde Intouchables in eigen land enkel Titanic en Bienvenue Chez les Ch’tis voor zich dulden als best bezochte film aller tijden. Het is niet moeilijk te zien waarom deze film mensen aanspreekt, maar de enorme bezoekersaantallen komen toch wel als een verrassing. Goede mond-tot-mondreclame zal ongetwijfeld een belangrijke rol hebben gespeeld, maar hoe het ook zij: het succes heeft er gelukkig voor gezorgd dat de film nu ook in Nederland het publiek voor zich mag winnen. En dat moet zeker lukken.

Het op waarheid gebaseerde verhaal concentreert zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de fysiek volledig verlamde miljonair Philippe en zijn verzorger, de Senegalese Driss die is opgegroeid in de Parijse banlieus en net enige gevangenistijd achter de rug heeft. De eerste ontmoeting tussen de twee zet al direct de toon: de wachtkamer van Philippe zit vol met ervaren en capabele (doch oersaaie) verzorgers die op sollicitatiegesprek komen, maar Philippe zet zijn zinnen op de brutale en onervaren Driss, die enkel langskomt voor een krabbeltje zodat hij geen gedoe krijgt met de sociale dienst. Voor het publiek zal Philippes keuze voor Driss aanvankelijk net zo’n verrassing zijn als voor zijn bezorgde naasten, maar zijn argument is even simpel als oprecht: Driss is de enige die hem niet met medelijden behandelt maar hem gewoon als volwaardig mens aanziet.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Intouchables Nieuwsberichten

Laatste reacties

LastActionHero

"...Normaal haat ik Franse films! Maar deze film is [b]universeel[/b]...."

hansbeer

"...Typisch een film die vooral door de hype 'groot' geworden is naar mijn mening, gerust wel een aardig......"

Mathilde

"...François Cluzet en Omar Sy vormen samen een geweldig contrast. Omar Sy brengt een zeer goede sfeer i......"

Intouchables

acties