Regisseurs Intouchables overdonderd door succes

De regisseurs van de film Intouchables over het enorme succes van hun film.

Intouchables was het grote succes in Frankrijk van 2011 en met drie miljoen Nederlandse bezoekers de best bezochte Franse film, die we ooit in de bioscoop hebben gehad. Regisseursduo Eric Toledano en Olivier Nakachee hebben deze week hun nieuwe film Samba uitgebracht, maar gaan er niet vanuit dat deze automatisch een even groot succes zal worden als Intouchables. "Het zou mooi zijn als we in Nederland de 200.000 bezoekers halen. Het hoeven er niet weer een miljoen te zijn", aldus Toledano op Nu.nl.

Intouchables vertelt het waargebeurde verhaal van een geheel verlamde aristocraat, die een vriendschap opbouwt met zijn uit de banlieue afkomstige verzorger. Toledano gaf aan dat het succes van de film ze indertijd overdonderde. “Als je drie jaar geleden tegen mij gezegd zou hebben dat Intouchables zoveel miljoenen bezoekers zou trekken, in de top drie van best verkochte Franse films terecht zou komen en al dat soort dingen meer? Dan had ik tegen je gezegd: 'Je bent gek.'”

De nieuwe film van Toldedano en Nackahee gaat over de Senegalees Samba, die al tien jaar in Frankrijk woont en op allerlei manieren aan een verblijfsvergunning probeert te komen. Hij komt daarbij in contact met vrijwilligster Alice. De ontmoeting verandert het leven van beiden. Omar Sy, die in Intouchables een van de hoofdrollen speelde, vertolkt in Samba de titelrol. Lees hier de recensie op Filmtotaal.

NieuwsFilm

meest populair