Tell Them You Love Me

6,4 details

  • 102 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Verenigde Staten

Anna Stubblefield is een gerespecteerde universiteitsprofessor die verwikkeld raakt in een controversiële affaire met Derrick Johnson, een non-verbale man met hersenverlamming. Anna zegt dat ze Derricks geest losmaakte van zijn lichaam door hem te leren communiceren met behulp van een toetsenbord. De relatie die volgde zou leiden tot een strafproces dat onze perceptie van handicaps en de aard van toestemming op de proef zou stellen. Door middel van exclusieve beelden en interviews met mensen aan beide kanten van de zaak, weeft deze documentaire een meeslepend en eindeloos genuanceerd verhaal over communicatie, ras en seks.

Regie
Nick August-Perna
Cast
Kate Dulcich, Jerron Herman, Brenda McCullough, Richard Rampolla, Julian Thomas.

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick August-Perna | Cast: Kate Dulcich (Anna), Jerron Herman (Derrick), Brenda McCullough (Daisy), Richard Rampolla (Howard), Julian Thomas (John), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2023

Tell Them You Love Me krijgt op SkyShowtime een cryptische synopsis die veel aan de fantasie overlaat. Wat er precies is gebeurd met de zwaar gehandicapte Derrick en zijn familie en zorgverleners blijft tot bijna tot halverwege deze documentaire in geheimzinnigheid gehuld. Helaas is een deel van het mysterie te wijten aan onleesbare ondertiteling en verdwenen teksten, wat deze anders intrigerende documentaire jammerlijk verstoort.

De makers nemen wijselijk de tijd om Derrick en zijn familie goed te leren kennen. Met de focus op wat de belangrijkste personen in dit verhaal te zeggen hebben komt goed naar voren hoe het voor hem is om cerebrale parese te hebben - tot op zekere hoogte. Want wat er nu echt in zijn hoofd omgaat is moeilijk te achterhalen door zijn spraakgebrek. En dat is precies wat gefaciliteerd communiceren voor iemand als Derrick mogelijk zou moeten maken.

videotrailers & clips