Un Hípster en la España Vacía
Wilde rit over woke kon slechter, maar ook heel veel beter.
play

4,4 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Spanje
97 Min Spanje

Quique zou de politiek van een leeg Spanje moeten leiden in een dorp in Teruel. Hij ontdekt al snel dat het een plan is van zijn vriendin en de leider van zijn partij om hem daarheen te sturen, zodat zij samen kunnen zijn. Hij kan alleen maar rekenen op Lourdes die hem wil laten begrijpen dat je succesvol wordt als je luistert naar nieuwe buren.

Alt titel
A Hipster in Rural Spain
Regie
Emilio Martínez Lázaro
Cast
Paco León, Macarena García, Tito Valverde, Vicente Gil, Miguel Rellán, Marta Fernández Muro, Berta Vázquez, Lalo Tenorio, Lucía Díez, Paco Martínez Soria.
Release
02.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Emilio Martínez Lázaro| Scenario: Daniel Castro, Daniel Gascón| Cast: Berta Vázquez (Lourdes), Lalo Tenorio (Quique), Macarena García (Lina), Paco León (Gaspar), Lucía Díez (Candela), Tito Valverde (Maximo) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2024

Het dorpje wint altijd in romkoms, waarin een overwerkte stedeling tegen wil en dank naar een slaperig dorpje moet. De arrogante yup leert langzaamaan dat alle verwennerijen niet nodig zijn, en dat de hectiek afleidt van wat echt belangrijk is: liefde. Het gehucht leert meestal ook wel iets; dat ambitie en verandering ook goed kunnen zijn, maar een gelijkspel is het niet. De stedeling verruilt Starbucks voor filterkoffie en LinkedIn voor houthakken en leeft nog lang en gelukkig.

Un Hipster en la España Vacía (een hipster in 'leeg' Spanje) bouwt op die fundering een kleine aanpassing: De carrièretijger komt niet naar het dorpje om een familiebedrijf kapot te concurreren of een olieput te bouwen, maar om het platteland van Spanje 'woke' te maken. Quique wordt door zijn links-progressieve partij naar het fictieve plaatsje La Canada in de echte regio Teruel gestuurd, om het dorp inclusiever te maken en te verduurzamen. Zo komen er laadpalen die niemand gebruikt, moeten kaartspelletjes verplicht evenveel mannen als vrouwen bevatten, en komen er lezingen over manspreading en giftige mannelijkheid.

videotrailers & clips