A Few Mornings, an Evening
Kippen, schapen en geiten stelen de show in deze Nederlandse documentaire over het leven op een Tsjechische boerderij.
play

6,1 details

  • 71 Min
  • Documentaire
  • Nederland
71 Min Nederland

'A Few Mornings, an Evening' schetst met geduld en precisie de interacties tussen mens en dier op een kleine boerderij op het Tsjechische platteland.

Regie
Astrid van Nimwegen
Release
25.01.2024
Release NL
02.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Astrid van Nimwegen | Cast: Jana Benešová | Speelduur: 71 minuten | Jaar: 2024

A Few Mornings, an Evening volgt het dagelijks leven op het afgelegen Tsjechische platteland, waar Jana Benešová samen met haar man en haar schaapsherder (een zwart-witte bordercollie) een kleine boerderij bewoont. Een bont gezelschap van geiten, schapen, ganzen, katten, een grote groep kippen en aanvliegende vogels maakt de familie compleet. De slow cinema brengt het leven op de boerderij mooi in beeld en de lange shots laten het gescharrel van de dieren goed tot zijn recht komen.

Het is een rustgevend geheel en tegelijkertijd een ode aan de beweeglijkheid van de natuur, want de camera zit haarscherp op de dierenhuid. De stofdeeltjes dansen in het zonlicht van de stal en de witte vachten van de geiten glanzen. Wie wegzinkt in [b]A Few Mornings, an Evening ziet dat er van alles gebeurt in het dagelijks leven op de boerderij, dat ogenschijnlijk gewoon zijn gangetje gaat. Dat rommelige ontstaat vooral als je dieren de hoofdrol geeft.

videotrailers & clips