Gloednieuwe bioscoopdocu 'A Few Mornings, an Evening' is deze maand nog te zien in het filmhuis

Gloednieuwe bioscoopdocu 'A Few Mornings, an Evening' is deze maand nog te zien in het filmhuis

'A Few Mornings, an Evening' schetst met geduld en precisie de interacties tussen mens en dier op een kleine boerderij op het Tsjechische platteland.

De bioscoopzaal is en blijft nog altijd een plek om even te onthaasten van het alledaagse leven. Sommige filmmakers zetten zich daar nog wat extra voor in. Astrid van Nimwegen is zo'n filmmaker.

Met haar nieuwe werk A Few Mornings, an Evening maakte ze een meditatief portret van een kleine boerderij in Tsjechië. De film had zijn wereldpremière op het afgelopen IFFR.

Plot
Terwijl de dagen verstrijken, legt de camera subtiele veranderingen en bescheiden momenten van verwondering vast. Gaandeweg zien we hoe mensen, honden, schapen, kippen, geiten en andere dieren deze dagelijkse routine beleven. De komst van een mannelijke geit op de boerderij luidt een kortstondig paringsritueel in, maar uiteindelijk hervat de tijd zijn vaste ritme.

Als je goed kijkt, zie je hoe verhalen zich ontvouwen en hoe de dieren ons hun unieke karakter tonen. Dit wordt verder benadrukt in de aftiteling, waar de dieren evenveel ruimte krijgen als de mensen die bij de productie van de film betrokken waren.

Tederheid
In de trailer zien we dat dit een heerlijk, rustgevende kijkervaring gaat worden die ons onze eigen zorgen even zal doen laten vergeten.


A Few Mornings, an Evening is sinds 2 mei te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair