Charcoal

Charcoal (2022)

Zwarte humor en stevig, nonchalant acteerwerk compenseren voor een ongeloofwaardig verhaal.
play

6,9 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Brazilië
107 Min Argentinië

In het Braziliaanse platteland probeert Irene haar gezin bij elkaar te houden terwijl haar man Jairo zijn inkomsten verliest aan drank. Hun zoon Jean deelt een kamer met zijn bedlegerige grootvader Firmino, die extra zuurstof nodig heeft na een beroerte. Wanneer een nieuwe gezondheidswerker, Juracy, voor Firmino zorgt, stelt ze voor om Firmino te euthanaseren en hem te vervangen door Miguel, een Argentijnse misdadiger die zijn eigen dood in scène heeft gezet. Miguel's komst veroorzaakt volledige chaos in het gezin...

Alt titel
Carvão
Regie
Carolina Markowicz
Cast
Maeve Jinkings, César Bordón, Rômulo Braga, Camila Márdila, Aline Marta Maia, Daniel Valenzuela, Jean de Almeida Costa, Pedro Wagner, Benedito Alves, Dinho Lima Flor, Edneia Cruz, Pamela Gabriele da Silva, Gabriel Lima de Godoy, Stella Gallazzi, Salvador Giménez, Kim Souza, Tião Tavico, Sebastião Zacarias.
Release
03.11.2022
Release NL
16.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Carolina Markowicz | Scenario: Carolina Markowicz | Cast: Maeve Jinkings (Irene), Romulo Braga (Jairo), César Bordon (Miguel), Jean de Almeida Costa (Jean), e.a. | Speelduur: 147 minuten | Jaar: 2022

Irene en Jairo, ouders van de negenjarige Jean, besluiten om vreemdeling Miguel als onderduiker te accepteren. Wat hij precies heeft uitgespookt is onduidelijk. Vermoedelijk speelt er een pittige ruzie in de drugswereld. Hij moet zijn dood voorwenden tot de concurrentie (of wie dan ook) zijn bestaan is vergeten. Dat getuigt niet van het beste ouderschap (een cokesnuivende gast op de slaapkamer van je zoon, ja, top!), maar Irene en Jairo kunnen het geld goed gebruiken.

Hun besluit hangt samen met de kwestie rondom Irenes hulpbehoevende vader die gekluisterd zit aan een zuurstoftank. Het liefst biedt Irene hem een "versnelde uitweg", maar dat is zondig volgens de kerk. De thuishulp biedt een oplossing, maar op voorwaarde dat zij eerdergenoemde voortvluchtige in huis halen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Charcoal Nieuwsberichten