'Charcoal': deze eigenaardige thriller moet je nu in het filmhuis zien

'Charcoal': deze eigenaardige thriller moet je nu in het filmhuis zien

Charcoal is een bijzondere thriller met de nodige onderkoelde zwarte humor.

Twee jaar geleden alweer maakte de Braziliaanse filmmaakster Carolina Markowicz internationale impact met haar langspeeldebuut Charcoal.

Deze thriller, vol bizarre humor en sterk acteerwerk, kreeg toentertijd geen Nederlandse release, maar die schade wordt nu ingehaald.

Verhaal
Op het platteland van Brazilië houdt Irene haar gezin zo goed mogelijk bij elkaar. Haar echtgenoot Jairo verdient geld met het stoken van houtskool, maar als hij zonder werk zit, geeft hij het weinige dat hij heeft uit aan drank. De negenjarige zoon van het stel, Jean is een lieve jongen die een slaapkamer deelt met zijn bedlegerige grootvader Firmino, die een beroerte heeft gehad en niet meer kan lopen, praten of ademen zonder extra zuurstof.

Op een dag verschijnt er in plaats van de gebruikelijke wijkverpleegster die de zuurstoftank van Firmino komt vervangen, een gezondheidswerker genaamd Juracy. Juracy maakt meteen de balans op van het gezin en de last die vooral Irene draagt. Ze doet een bescheiden voorstel: waarom zou je de arme, oude Firmino niet 'vervangen' door iemand die het gezin financieel kan helpen? Met andere woorden, ze stelt voor de oude man te euthanaseren en vervolgens een speciaal soort huurder in huis te nemen: een Argentijnse misdadiger genaamd Miguel.

Spanning
In de trailer zien we het gezin dat we volgen op een subtiele manier in volledige chaos belandt.


Charcoal is sinds 16 mei te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair