Polite Society
Alle genres in de blender, met als resultaat een heerlijk dramatische kungfucurry op je bord.
play

6,8 details

  • 104 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
104 Min Verenigd Koninkrijk

De studente Ria Khan volgt in haar vrije tijd les in de vechtkunst en is vastbesloten om een wereldvermaarde stuntvrouw te worden. Wanneer haar zus Lena met haar studie stopt en aankondigt dat ze met een welgestelde zoon gaat trouwen en in Singapore gaat wonen, is Ria ontroostbaar. Ze stelt zich vragen bij deze keuze en vermoedt dat er iets niet pluis is. Met vrienden beraamt ze een plan om Lena op haar eigen bruiloft te ontvoeren.

Regie
Nida Manzoor
Cast
Priya Kansara, Ritu Arya, Renu Brindle, Rekha John-Cheriyan, Seraphina Beh, Ella Bruccoleri, Sally Ann, Jenny Funnell, Shona Babayemi, Shobu Kapoor, Nimra Bucha, Sophie Aisling, Su McLaughlin, Jeff Mirza, Akshay Khanna, Tia Dutt, Ryan Laccohee, Ulli Ackermann.
Release
27.04.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Nida Manzoor | Scenario: Nida Manzoor | Cast: Priya Kansara (Ria), Ritu Arya (Lena), Seraphina Beh (Clara), Ella Bruccoleri (Elba), Akshay Khanna (Salim), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2023

Is het een Britse coming-of-agefilm, een klassiek Bollywoodspektakel, of toch een vrouwelijke kungfufilm? Behendig ontwijkt Polite Society enige vorm van categorisering. Het dolkomische verhaal neemt de kijker mee op een wilde rit, die de puberteit voorstelt van een Brits-Pakistaans meisje op haar pad om stuntvrouw te worden. Haar omgeving moet daar weinig van hebben, wat leidt tot meer dan werelden die botsen. Reken maar op een regen aan klappen en trappen, die met een hoop ongein worden uitgedeeld.

Niets staat de droom van Ria Khan in de weg om stuntvrouw te worden. Behalve dan haar sceptische mentrix, haar conservatieve ouders en het uitblijvende antwoord van bekend stuntvrouw Eunice Huthart op Ria's verzoek om bij haar in de leer te mogen. Verwoed gaat Ria door met stuntvideo's opnemen voor haar YouTube-kanaal, bijgestaan door oudere zus, cameravrouw en aspirant-kunstenares Lena. De dromen van de zusters Khan dreigen echter in duigen te vallen wanneer Lena, zojuist met hangende pootjes teruggekeerd van de kunstacademie, wordt gestrikt door de gladde playboy Salim.

videotrailers & clips