Dirty Dancing (1987)

First dance. First love. The time of your life.

Reviews (3)

Elise75

Avatar

Voor mij gaat deze coming of age film vooral over de worsteling met morele waarden van een jong persoon volop idealen die keihard wordt geconfronteerd met de grote mensenwereld waarin vaak hele andere normen lijken te gelden. In dit proces ziet zij ook haar eigen vader veranderen van grote held naar een onredelijke bevooroordeelde. In deze film weet zij zich hier op speelse wijze van los te maken, als ook op bedenkelijke wijze, want hoewel het aanlokkelijk is om je als zestienjarige in de armen van zo'n sexsymbool te storten, kan dat eigenlijk niet anders dan slecht aflopen. Het echte einde van hun verdere relatie wordt dan ook nooit duidelijk. Maar, tis heerlijk voer en vermaak voor alle love-addicts. Daarom dus een 10!

LunaticLucy

Avatar

Net weer gekeken en ja, weer genoten!! Ik wist niet echt dat er een deel 2 was. Had voor mij ook niet echt gehoeven. Patrick schitterd in deze film, geweldig dans talent. Ik heb net op imdb nog foto's van Jennifer Grey gezien met verbouwde neus. Erg jammer het hele karakter is weg uit haar gezicht, maar ja Hollywood en uiterlijk, he? Maar dit allemaal terzijde, Dirty Dancing blijft gewoon een echt "lekkere" film.

reintje

Avatar

Deze film is zo prachtig! leuk om lekker met je liefje te kijken!!!
Ik snap niet dat mensen hem slecht kunnen vinden , het verhaal is supergoed ook al is dat na d-Dirty Dancing veel overgenomen waadoor het on-origineel is maar het is origineel van dirty dancing en ON-origineel van die andere films!
(snappen jullie me :E)
De muziek is zo megafantastich goed van be my baby tot :"the time of my life"!!
De acteurs zijn megagoed : cynthia Rhodes,,jack weston,....Maar vooral JENNIFER GREY en PATRICK SWAYZE zijn wonderbaarlijk...:W
Sindsdien ben ik een mega crazy fan geworden van Patrick Swayze al zijn films zijn zo goed,ghost,point break,youngblood,road house ,...Maar Dirty Dancing schiet er natuurlijk uit!
Gewoon kijken:
The music is great,the dancing is hot en mr Swayze is AMAZING!!!!!!:W