Matilda (1996)

Somewhere inside all of us is the power to change the world.

Reviews (2)

Olrik

Avatar

Waar ik mij altijd aan erger is dat als ik mijn haat jegens deze film uit er altijd een hoop mensen zijn die tegen mij ingaan en beweren dat dit een regelrechte topfilm is. Ik sta er altijd voor in dat ieder zijn eigen mening rondom een film mag creëren en ik vind het best als iemand fan van deze film is, maar waar ik mij wel aan erger is dat sommige mensen de problemen van deze film niet lijken te erkennen en mij er telkens weer op wijzen dat ik de film gewoon niet vat. Nu dat ik deze film na jaren weer heb gezien ben ik er nog minder van onder de indruk van dan de eerste keer toen ik hem zag. Wat een slechte film is dit... Ten eerste heb ik er een hekel aan als films die bedoeld zijn voor kinderen duister en gewelddadig proberen te doen. Ik heb er niks tegen dat een kinderfilm een beetje onheilspellend of gewoonweg anders is, maar deze film lijkt gewoon voor zijn eigen plezier duister te willen zijn. Sommige scènes in deze film zijn verschrikkelijk over de top en zorgen ervoor dat ik het gewoon niet serieus kan nemen. De uiterst strenge en eigenlijk psychotische kinderjuffrouw in Matilda is naar mijn mening een van de meest slecht uitgewerkte personages die ik ooit heb gezien. Ze doet erg gemeen en onverschillig tegen de kinderen in deze film, mishandelt ze en jaagt ze bijna de dood in en dan moet ik op het einde om haar geven?! Nee, absoluut niet. Vanaf het allereerste moment dat dit personage op het beeld verscheen kreeg ik al een bloedhekel aan haar en in de loop van de film groeide deze haat ongelofelijk snel en dan verwachten de mensen achter deze film dat ik daadwerkelijk op het einde om haar geef en sympathie voor haar voel?! Niet enkel dit werkt erg frustrerend, maar ook de anderen personages zijn erg slecht uitgewerkt en acteren ronduit slecht. Als voor jou een film is waar jij altijd met plezier naar kijkt is dit iets wat ik je van harte gun, maar ik zelf kan deze film niet uitstaan en beschouw hem dan ook niet als een goede film.

2.0 / 10

Steve Harwin

Avatar

James & giant peach is ook een film naar een boek van Roald Dahl.
Dahl heeft overigens ook een hoop (korte) verhalen voor volwassenen geschreven en die zijn voor zover ik weet nog niet verfilmd. Verhalen als switch bitch of de verhalen over uncle Oswald zijn volgens mij best vermakelijk te verfilmen.
Ik vind zijn verhalen wel leuk, met thema's als ondeugendheid, mensen die in hun eigen val trappen, wraak van de natuur en hier en daar een snufje Machiavellistische inslag.

Ook deze film is goed genietbaar, wel alweer een beetje gedateerd, maar leuk gedaan met een prima acterende (en regisserende?) Dany de Vito