Shooting Dogs

Shooting Dogs (2005)

1994, 800,000 killed in 100 days. Would you risk your life to make a difference?

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Dit is de derde, en voorlopig laatste film die ik opnieuw heb bekeken over het drama in Rwanda.
Ook hier heb ik niet toe te voegen aan mijn eerste commentaar uit 2007.
Het enige wat ik nog wil zeggen dat alle drie de filmen het bekijken zeer waard zijn, en dat deze gebeurtenissen zeker nog vergeten mogen worden.

Commentaar 2007:
Na 'Hotel Rwanda' en 'Sometimes In April' is dit de derde, zeer aangrijpende, film die ik zie over het drama in Rwanda in 1994.
En ook deze film toont wat er toen is gebeurt, zonder franjes.
Het is eigenlijk niet nodig om hier bepaalde rollen te verduidelijken, John Hurt en Hugh Dancy doen hun werk uitstekend, maar wat hier vooral in deze film telt, net als in de 2 andere, is het verhaal, de waarheid die hier wordt verteld en getoond.
Er wordt in deze film een vergelijking gemaakt met de vernietiging van de Joden tijdens W.O. II, en als je dit hebt gezien kan je dat alleen maar beamen.
Ook het, niet onbelangrijke, Belgische luik van het ganse gebeuren komt in deze film aan bod, meer zelfs nog, men volgt de Belgische blauwhelmen in deze film op de voet.
Dit is dus weer een film die ik iedereen kan aanraden, en dit alleen maar omdat zulke gebeurtenissen nooit meer zouden mogen gebeuren, maar dat dit helaas ijdele hoop blijkt te zijn... steeds weer opnieuw..... (zucht..)