Billy Elliot (2000)

Inside every one of us is a special talent waiting to come out. The trick is finding it.

Reviews (3)

Sissi

Avatar

Lulligvoorje als je straks ook een zoontje krijgt (of al hebt) die ballerina wil worden!! Ik denk dat jij daar dan niet pedagogisch verantwoord mee om zult gaan :N
Het idee achter de film is je totaal ontgaan en alle mannelijke kappers, verpleegkundigen, dansers, enz. zijn volgens jou gay :?

'Billy Elliot' is een prachtige film met mooie muziek, emotie en veel humor. Een film die je bijblijft en absoluut gezien moet hebben, een soort van klassieker.

KW

Avatar

Als de film het ergens mist, dan is het de regie. Of beter gezegd, de 'directors cut'. Het had gewoon boeiender voor die paar uren kunnen wezen.

Aan de acteurs (zeker dat jochie) ligt het zeker niet. Of hij goed in ballet is kan ik niet zeggen, maar dansen wel!

Het is gewoon knap neergezet hoe een gepassioneerde jongen door de ijzersterke muur van geharde mensen (mijnwerkers) doorgebreekt. Het contrast tussen de stakingen (van deze mijnwerkers) en zijn balletopvoering (stiekem) is fantastisch om naar te kijken.

Trouwens, wat is dat toch heerlijk om dat diep engelse accent te horen.

Ann McDunn

Avatar

Dit is weer een èchte Engelse film, en als je alleen houd van horror, thrillers enz., dan heeft het ook geen zin om naar deze toch o zo mooie film te kijken. Juist het gevecht van de jongen om zich te ontworstelen aan de armoede is prachtig in beeld gebracht. Voor mij blijven Engelse films toch over het algemeen het beste, want ze geven het ware leven aan, met eigenlijk geen filmsterren maar mensen van vlees en bloed.