Conspiracy

Conspiracy (2001)

One Of The Greatest Crimes Against Humanity Was Perpetrated In Just Over An Hour.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Indrukwekkende film, over een feit in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog dat mij welbekend is.
Door mijn interesse voor de geschiedenis van WO II, en alles wat daarbij hoort, dus ook het nazisme, wist ik al het een en ander af van de Wannsee Conferentie.
Dat deze film erover was gemaakt heb ik nog maar pas ontdekt en heb me hem dus snel aangeschaft.
Het verhaal is even indrukwekkend als weerzinwekkend, maar het is wel uitstekend gebracht door de verschillende acteurs in deze film, weliswaar in het Engels, maar voor één keer ga ik hiervoor mijn score niet minderen, wat er gezegd wordt speelt een veel grotere rol.
En wat er gezegd wordt, dat zou iedereen moeten horen, zonder iets te verklappen, het is ronduit afschuwelijk, maar iedereen die de geschiedenis een beetje kent uit die tijd kan wel raden wat er is beslist.
Over dit feit bestaan geen echte beelden, er zijn ook geen notities van bijgehouden, dat was strikt verboden, behalve van één man heeft men ze teruggevonden en die zijn gebruikt voor het maken van deze prent, trouwens ook voor de ontelbare documentaires en boeken over deze zaak.
Stanley Tucci en Kenneth Branagh zetten respectievelijk Adolph Eichmann en Reinhard Heydrich op een sublieme wijze neer. Maar ook zijn o.a. Colin Firth en Ian McNeice uitstekend op dreef.
Het is waarschijnlijk onnodig te herhalen dat het weerzinwekkende gebeurtenissen zijn die in deze film worden weergegeven, maar filmen als deze moeten er zijn, alleen al om niet te vergeten wat er toen allemaal is gebeurd.
Een aanrader... en misschien een thema voor een Duitstalige remake !!!

Petermans

Avatar

Zeer beklemmend verslag - bijna in documentaire vorm - van de beslissing tot deze grootste misdaad tegen de menselijkheid. Je blijft, na het zien van deze film, in grote vertwijfeling achter. Ook met het verbijsterende idee en gevoel van: is dit echt zo gegaan? Onvoorstelbaar! Bizar en huiveringwekkend!
Ik weet het, ik gebruik grote woorden, maar volkomen terecht. Let eens op, hoe je jezelf voelt na het zien van deze film......