The Aviator

The Aviator (2004)

For some men, the sky was the limit. For him, it was just the beginning.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Had deze film nog niet eerder gezien en heb de kans derhalve aangegrepen. Film van Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio als Howard Hughes in de hoofdrol, dat belooft wat.
Nu ben ik zeker een fan van een goede biografie en waargebeurde verhalen. Ik had uiteraard van de man Howard Hughes gehoord (in mijn jeugd) maar om te zeggen dat ik veel van deze man weet dat gaat wat te ver.
Het is een vrij lange film die af en toe op het randje van langdradig balanceert. Toch verveelde de film mij niet. Wel kan Je afvragen of altijd de juiste keuzes zijn gemaakt (bv diverse levensfasen van HH) en of er wel een enigzins compleet beeld van de man wordt geschetst, maar dan is wellicht 170 minuten nog niet voldoende bij deze man. Nu weet ik ook niet voldoende van HH om daar echt een oordeel over te hebben. Als film vond ik het zeker de moeite van het kijken waard en ook de acteerprestatie van Cate Blanchett mag er zijn. Zoals gezegd hou ik wel van dit genre en mede daarom kan ik mij prima vinden in de FT score. 7/10

Tarkus

Avatar

Deze film, na lange tijd, eens opnieuw bekeken, ditmaal op blu-ray.
Het verhaal, biografisch, is wel indrukwekkend, zeker geschikt voor een film.
De vertolkingen van de ganse cast, met voorop DiCaprio en Blanchett (die een Oscar heeft gekregen voor haar rol) zijn uitstekend.
Toch is de film af en toe een beetje langdradig, maar zeker het bekijken meer dan waard.
Het is wel spijtig dat de prent niet het ganse leven van Howard Hughes toont, zijn mysterieuze laatste levensjaren komen niet aan bod alsook de manier waarop hij stierf, een van de rijkste mensen ter wereld stierf als een kluizenaar, 1m90 groot en amper 40 kg, verwaarloosd, lang haar en witte baard.
Wie de film heeft op DVD of blu-ray moet zeker de bijhorende docu eens bekijken, daar wordt dat alles wel verteld.
Toch wel een aanrader deze film !!

Commentaar 2005:
Mooie film, prachtig acteerwerk. Maar ben het eens met velen hier, soms wat langdradig. Toch het bekijken zeker waard.