All About My Mother (1999)

Part of every woman is a mother/actress/saint/sinner. And part of every man is a woman. (English trailer)

Reviews (3)

Ann McDunn

Avatar

Wat is dit een prachtige film! Meesterwerk van regisseur Pedro Almodóvar. De hele cast speelde geweldig, mooie muziek en vooral een verhaal over trieste mensenlevens. De verwijzingen naar o.a. A Streetcar Named Desire en All about Eve, de vele posters en filmsterrenfoto's geven aan dat de regisseur grote bewondering heeft voor films van anderen, en bepaalde filmsterren Hij heeft de film ook o.a. opgedragen aan Bette Davis.

Volgens mij wordt door de regisseur met deze film de boodschap gegeven dat er zoveel mensen een ellendig leven leiden, en dat iedereen op zijn manier een rol speelt in het toneelstuk dat "het leven" heet, om zodoende te overleven.

Een indrukwekkende en tragische film, met hier en daar wat humor.:W

eenleek

Avatar

Ik kijk / lees al lange tijd op deze site en vindt soms reacties die gefundeerd zijn en dat alleen gedragen op eigen smaak ...
Daar hebben de bezoekers wat aan... enne.. ja soms is het kinderachtig maar dat zal wel aan de leeftijd liggen.. ;) alleen jammer dat het hier wordt geuit.
Deze film is voor de echte liefhebber maar uiteraard kan ik alleen over mijn eigen smaak, kennis en liefde voor de film spreken..
Ik zit al klaar om voor de zoveelste keer te genieten van een film wat film mag heten..

groet

Een leek

Tsjeard

Avatar

Erg mooie aangrijpende film...goed uitgewerkt, geloofwaardig geacteerd en spaans staat in mijn beleving bijna automatisch al voor kwaliteit! (Alle spaanse films die de laatste jaren bij ons in het filmhuis hebben gedraaid zijn stuk voor stuk de moeite waard):W

Als je dus openstaat voor eens iets anders dan achtervolgingen en bloederigheden, dan zou ik deze zeker gaan kijken! T+)

(Taco en Peter hebben hem trouwens niet voor niets als film van de dag uitgekozen,en die jongens hebben wel verstand van film hoor!)