Topaz (1969)

Hitchcock takes you behind the actual headlines to expose the most explosive spy scandal of the century!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

6 jaar na dato vond Hitchcock het nodig een film te maken over de Cuba crisis. Het begint vrij pompeus en belovend, maar het verhaal wordt al snel zwak en zelden echt spannend of mysterieus. Het einde is zoals vaker in die jaren erg gehaast. Soms bekruip je het gevoel dat de filmspoel op is of de maximale speelduur is bereikt en er nog snel een eind aan gebreid moet worden. Jammer. 6/10

johnwayne

Avatar

Zwakke spionagefilm die speelt voor de Cubacrisis. Een Franse agent doet op Cuba onderzoek voor de Amerikanen. De Amerikanen bedanken zich bij hem door hem te tippen over een groep spionnen, genaamd Topaz, aan Franse zijde die voor de Russen werken.
Ondanks het feit dat er enkele sterke scènes in de film zitten is het geheel niet spannend genoeg. Het einde is abrupt en saai. Van 'the Master of Suspense' verwacht je meer. Hij revancheerde zich gelukkig met het ijzersterke 'Frenzy', z'n volgende film.