Garden State (2004)

De film heeft een vreemd, surrealistisch tintje, maar is hartverwarmend, integer en oprecht.
play

7,3 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Drama
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Televisie-acteur Andrew Largeman (Zach Braff) woont in Los Angeles. Oorspronkelijk komt hij uit de staat New Jersey, maar daar is hij al negen jaar niet meer geweest. Als zijn moeder komt te overlijden verandert hij echter van gedachten. Hij keert terug naar zijn geboortestad en ontmoet tot zijn blijdschap al zijn oude kameraden weer. Andrew ontwijkt echter zijn vader (Ian Holm), een psychiater met wie hij al jaren een moeizame relatie heeft. Toevallig ontmoet Andrew de jongedame Sam (Natalie Portman). Ondanks de enorme verschillen in hun karakters, trekken de twee met elkaar op. Sams gevoeligheid en warmte zorgen ervoor dat Andrew zijn hart durft te openen en haar over zijn pijn en geluk vertelt.

Regie
Zach Braff
Cast
Peter Sarsgaard, Ian Holm, Zach Braff, Christopher Carley, George C. Wolfe, Kenneth Graymez, Michael Weston, Armando Riesco, Alex Burns, Jill Flint, Austin Lysy, Jackie Hoffman, Amy Ferguson, Trisha LaFache, Gary Gilbert.
Budget
$ 2.500.000
Opbrengst
$ 26.781.723
Release
16.01.2004

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Zach Braff | Cast: Zach Braff (Andrew Largeman), Natalie Portman (Sam), Peter Sarsgaard (Mark), Ian Holm (Gideon Largeman), e.a

Andrew Largeman, kortweg Large, is een middelmatige tv-acteur in Hollywood, die vanaf zijn 10e jaar als een zombie door het leven gaat, afgestompt door de medicijnen die hem door zijn vader, een psychiater, worden voorgeschreven. Wanneer hij op een dag het bericht krijgt dat zijn moeder is overleden, besluit hij te stoppen met zijn pillen en gewoon maar eens te zien wat er met hem gebeurt. Na negen jaar afwezigheid keert hij weer terug naar zijn geboortestaat New Jersey ('The Garden State'), om de begrafenis bij te wonen. In zijn geboorteplaats ontmoet hij vele oude bekenden, die allemaal zo hun eigen leven hebben opgebouwd; de een is grafdelver, de ander politieagent, en weer een ander heeft een vermogen verdiend met het uitvinden van geluidloos klittenband.

Large stelt het onvermijdelijke gesprek met zijn vader zo lang mogelijk uit. Intussen dwingen de gevolgen van de 'cold turkey' hem een andere psychiater te bezoeken. Daar ontmoet hij de prettig gestoorde Sam, een dwangmatige optimist die in alle opzichten Large's tegenpool lijkt: warm, onverschrokken, een explosie van kleur en hoop. Zij wordt Large's maatje en ze geeft hem langzaam maar zeker de moed om de vreugde en de pijn van het leven weer te ervaren.

videotrailers & clips

Laatste reacties

sleepyA

"...Ze laten een fkn foto zien van cinderella man van Russel Crow op die voorpagina met deze film :/..."

patrob

"...Ik heb de film nu één keer gezien, maar snap niet wat men er nou zo geweldig aan vindt. Ik kan nog w......"

Kyrill

"...Garden State is een film die naar mate je hem vaker kijkt alleen maar beter en beter wordt. Hij staa......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Garden State

acties