Garden State (2004)

De film heeft een vreemd, surrealistisch tintje, maar is hartverwarmend, integer en oprecht.
play

7,3 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Televisie-acteur Andrew Largeman (Zach Braff) woont in Los Angeles. Oorspronkelijk komt hij uit de staat New Jersey, maar daar is hij al negen jaar niet meer geweest. Als zijn moeder komt te overlijden verandert hij echter van gedachten. Hij keert terug naar zijn geboortestad en ontmoet tot zijn blijdschap al zijn oude kameraden weer. Andrew ontwijkt echter zijn vader (Ian Holm), een psychiater met wie hij al jaren een moeizame relatie heeft. Toevallig ontmoet Andrew de jongedame Sam (Natalie Portman). Ondanks de enorme verschillen in hun karakters, trekken de twee met elkaar op. Sams gevoeligheid en warmte zorgen ervoor dat Andrew zijn hart durft te openen en haar over zijn pijn en geluk vertelt.

Regie
Zach Braff
Cast
Peter Sarsgaard, Ian Holm, Zach Braff, Christopher Carley, George C. Wolfe, Kenneth Graymez, Michael Weston, Armando Riesco, Jill Flint, Alex Burns, Jackie Hoffman, Austin Lysy, Amy Ferguson, Trisha LaFache, Gary Gilbert.
Budget
$ 2.500.000
Opbrengst
$ 26.781.723
Release
16.01.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Zach Braff | Cast: Zach Braff (Andrew Largeman), Natalie Portman (Sam), Peter Sarsgaard (Mark), Ian Holm (Gideon Largeman), e.a

In wezen is er weinig origineel aan Garden State. Het is een beetje het verhaal van de terugkeer van de verloren zoon, gemixt met een 'coming-of-age'. In allerlei varianten zijn deze thema's al vele malen verfilmd. Wat dit verhaal nu als extraatje te bieden heeft is lastig te zeggen. De vaste kijkers van de serie 'Scrubs' kunnen het een beetje snappen, aangezien Zach Braff een typetje speelt vergelijkbaar met dokter John 'J.D.' Dorian. Dat wil dus zeggen: sympathiek, een beetje aan de slome kant, sociaal onbeholpen en ietwat wereldvreemd.

videotrailers & clips

Laatste reacties

sleepyA

"...Ze laten een fkn foto zien van cinderella man van Russel Crow op die voorpagina met deze film :/..."

patrob

"...Ik heb de film nu één keer gezien, maar snap niet wat men er nou zo geweldig aan vindt. Ik kan nog w......"

Kyrill

"...Garden State is een film die naar mate je hem vaker kijkt alleen maar beter en beter wordt. Hij staa......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Garden State

acties