Scent of a Woman (1992)

Col. Frank Slade has a very special plan for the weekend. It involves travel, women, good food, fine wine, the tango, chauffeured limousines and a loaded forty-five. And he's bringing Charlie along for the ride.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Dit is en blijft een sterke film met een top Al Pacino.
Nog bij opmerken dat in deze film de nog jonge, en ondertussen helaas overleden, Philip Seymour Hoffman is te zien.

Commentaar 2009:
Dat Al Pacino eens een Oscar moest winnen staat buiten kijf, alleen is het spijtig dat het zo lang heeft moeten duren eer ie hem kreeg, en dat is deze met deze film wel gebeurt.
Pacino is hier subliem, als oude blinde kolonel, het is werkelijk verbluffend hoe hij hier een blind persoon neerzet.
Maar ook de jonge Chris O'Donnell is uitstekend in deze prent, die met zijn 2,5 uur zeker niet te lang duurt, want de prent is op geen enkel moment saai of vervelend, het is boeiende cinema van begin tot eind.
Veel lofzang voor de film, echter de DVD heeft één groot minpunt, ik snap niet dat men bij een prent als deze geen deftige soundtrack kan bezorgen, amper een 2.0 stereo... dit had toch minimum 5.1 moeten zijn..

nilofarish

Avatar

Ik keek deze film eerlijk gezegd alleen maar omdat ik hoorde dat Al Pacino (eindelijk !) een Oscar had gewonnen voor zijn rol in de film. En de rol van Al Pacino is ook erg goed. Een blinde persoon spelen is altijd moeilijk. Je speelt de rol of heel goed of het is erg bagger.

Maar de film vond ik erg langdradig en ik bleef hem ook echt alleen maar kijken vanwege Al Pacino. En ik moet eerlijk zeggen dat de Oscar voor beste Acteur al naar Al Pacino had moeten gaan voor zijn rollen in Dog Day Afternoon en The Godfather Part I