The Ten Commandments

The Ten Commandments (1956)

The Greatest Event in Motion Picture History

Reviews (3)

Alfredt

Avatar

Rinzebeursken,

de ongeloofwaardigheid van de film zit hem metname in de afwijking van de bijbel mijns inziens. Mozes wordt geportetteerd als vermoedelijk opvolger van de farao.... ok, dat zou best nog kunnen. Vervolgens wil hij, in plaats van farao worden, waar hij echt wat kan betekenen voor de slaven, slaaf worden. (Daar staat niks over in de bijbel... )
Wat is de logica van die keuze??? ik kan geen enkel zinnig argument verzinnen.
Meer weet ik niet want toen heb ik hem van ergernis uitgezet....

En verder wordt het verhaal super geromantiseerd, aan de ene kant zie je slaven vrij rustig hun werk doen en het volgende moment liggen ze volledig voor pampus.....Nee bijbelvertalingen ok, ramantiseren prima.... maar maak er niet zo'n zooitje van aub Smiley face

Rinzebeursken

Avatar

Een ontzettende goede film met een ontzettend goede boodschap. Hoewel het bij mijn weten niet exact volgens de Bijbel gemaakt is zet deze film mensen wel aan het denken.

Bij de reacties lees ik dat iedereen het een ongeloofwaardige film vind, ik ben het hier absoluut mee oneens.

Dezelfde God als in die film leeft nog steeds, vandaag. Hij is de Koning van de wereld en heeft zijn Zoon naar de aarde gestuurd om te sterven voor de zonden van de mensen. Hij is Schepper van hemel en aarde en heeft alles in zijn hand.
Hij is er voor iedereen die hem aan wil nemen als zijn Redder en Heer. Een keuze hiervoor maakt ieder persoonlijk.

Groeten Rinze

ruben

Avatar

Ai ai ai, dit is werkelijk niet om aan te zien. En het ergste is nog wel dat ze Mozes woorden in de mond leggen die niet in de bijbel staan, maar alleen dienen om de god uit het oude testament toch nog een beetje vriendelijk te doen lijken (god is niet alleen voor de joden, maar voor iedereen!! joepie!!) terwijl we toch allemaal weten dat die god geen lieverdje was. Steden worden met de grond gelijk gemaakt, hij iss tamelijk rascistisch en seksistisch en zijn bestaan is eigenlijk niet meer dan 1 grote ego-trip, waarin hij de meest bizarre eisen stelt aan zijn gelovigen.

god is de god van de slaven, de onderdrukten, de hulpelozen. Lees Genealogie der moraal. Dan snap je deze scheefgegroeide moraal heeft kunnen ontstaan.

Verschrikkelijk dat het Mozes-syndroom nog steeds voortleeft in de populaire cultuur. Neo is Mozes, en zelfs Luke Skywalker heeft trekjes. Is er dan niemand die dit zieke beeld de wereld uit kan helpen???