Domino (2005)

I Am a Bounty Hunter

Qua uiterlijk een indrukwekkende kijkbeleving, qua inhoud niet.
play

5,1 details

  • 127 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Biografie
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk

Opgevoed in Beverly Hills lijkt het leven van Domino Harvey, dochter van acteur Laurence Harvey, voorbestemd voor het showbizzleven, echter kiest zij hier niet voor maar voor een leven als premiejager. Als ze gearresteerd wordt door de FBI vanwege een verduisteringszaak betreffende $10.000.000 vertellen flashbacks hoe ze in deze penibele situatie terecht gekomen is.

Regie
Tony Scott
Cast
Keira Knightley, Mickey Rourke, Lucy Liu, Édgar Ramírez, Jacqueline Bisset, Delroy Lindo, Mena Suvari, Brian Austin Green, Ian Ziering, T.K. Carter, Mo'Nique, Dabney Coleman, Macy Gray, Joe Nunez, Peter Jacobson, Shondrella Avery, Peter Jacobsen, Kel O'Neill, Riz Abbasi, Stanley Kamel.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 22.944.502
Release
22.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Tony Scott | Cast: Keira Knightley (Domino Harvey), Mickey Rourke (Ed Mosbey), Edgar Ramirez (Choco), Riz Abbasi (Alf) e.a. | Speelduur: 127 minuten

Meer dan tien jaar geleden kwam Tony Scott voor het eerst in contact met Domino Harvey. Scott had gelezen over de dochter van de gerespecteerde acteur Lawrence Harvey (The Manchurian Candidate) en haar opmerkelijke carrièrekeuze. Hoewel ze een luxe leventje als model had kunnen leiden, koos ze voor een gevaarlijke loopbaan als premiejager. Scott nodigde haar uit en ze bespraken een eventuele verfilming van haar levensverhaal. Door de jaren heen werd Domino een soort surrogaatdochter voor Scott. Hij probeerde zich over haar te ontfermen en haar te waarschuwen voor haar roekeloze en destructieve levensstijl. "Je bent gek,” zei hij haar keer op keer, “vandaag of morgen trap je een deur teveel in.” Maar Domino was gelukkig in het ruige premiejagerwereldje en verslaafd aan de adrenalinerush die haar gevaarlijke werk zo vaak met zich mee bracht. Niemand had dat uit haar hoofd kunnen praten. Op 27 juni 2005 werd Domino op 35-jarige leeftijd dood aangetroffen in haar bad, overleden aan een overdosis pijnstillers.

“Based on a true story… sort of…” Met deze woorden begint de film en ze dekken de lading goed. We zien Domino de rijkdom de rug toekeren en zich aansluiten bij Ed Mosbey (mooie rol van Mickey Rourke) en Choco: twee ruige gasten met een kofferbak vol wapentuig, die zeer bedreven zijn in het opsporen van voortvluchtige criminelen. Met z’n drieën worden ze een berucht en succesvol team. Ze krijgen zelfs hun eigen realityshow genaamd ‘The Bounty Squad’, gepresenteerd door Brian Austin Green en Ian Ziering (twee Beverly Hills 90210-sterren, die hier zichzelf spelen), en worden daarom op de voet gevolgd door tv-producer Mark Heiss en zijn crew. Op een kwade dag krijgen ze van hun opdrachtgever Claremont Williams de taak om de daders van een geldoverval én de buit van tien miljoen dollar op te sporen. Deze klus loopt echter vreselijk uit de hand – dat ze daarbij op hun vingers gekeken worden door een cameraploeg maakt alles alleen maar erger.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Domino Nieuwsberichten

Laatste reacties

Squeekz

"...Charmes, hehe.... Nee, niet echt. Er zijn slechts 2 films die bij mij lager scoren dan een 3, Dom......"

S1M0N

"...Moet zeggen dat dit mij wel een leuke film lijkt, ongeacht de wat slechte imdb-cijfer en recensie. M......"

Domino

acties