Queen of the Damned

Queen of the Damned (2002)

The Mother Of All Vampires

Reviews (5)

annesinfernalmajesty

Avatar

Het probleem bij deze film is ook dat het ook een ander soort film is qua muziek en niet iedereen vind dit soort muziek leuk, dat snap ik natuurlijk ook wel als je niet van Rock en die shit houd.
Ik had ook eerst de film gezien en ik vind het een geweldige film, daarna heb ik het boek gelezen en het was gewoon totaal anders.

Toch blijf ik de film geweldige vinden en de muziek erin, maar daar moet je van houden ;)

roelz

Avatar

Wel grappige vampire film en ben het eens met Gympie en M1r4. Mochten menschen dit genre leuk vinden, raad ik aan om bijv. Blade te laten liggen en voor Underworld (+ 2de deel) te gaan of inderdaad "Intervieuw with...". Ook wel grappige manga's over gemaakt (bijv. Blood: The last Vampire.. niet super, maar vermakelijk).
Het is natuurlijk een fantasy onderwerp, maar wel eentje met regeltjes/richtlijnen die ik bij bijvoorbeeld Blade een beetje mis.

6+je wordt 't dan.

Iridian

Avatar

Deze film beviel buitengewoon goed, veel beter dan de Blade films bijvoorbeeld. Eerlijk gezegd vond ik hem net zo goed als de film Interview wit a vampire. Toegegeven: de karakterontwikkeling en psychologisch emotionele aspecten zijn beter in Interview with a vampire. Deze film blinkt echter uit in het uitbeelden van de vampier en alles wat daar mee samenhangt. Met name goede rollen voor de koningin vampiere, in de film Akasha, echt prachtig uitgebeeld door de te vroeg overleden Aaliyah. Ook goede acteerprestaties van Stuart Townsend en Marguerite Moreau. Verder fantastische special effects.De film bleef mij boeien en is naar mijn mening erg ondergewaardeerd, zeker in vergelijking met de Blade serie.

gympie

Avatar

Ach, de film is wel aardig, een niemendalletje.
we zouden hem eerst in de nachtvoorstelling gaan zien; dat had een beter idee geweest om de sfeer wat op te peppen, want de film mist pepers!!!! aaliyah leven of gestorven, het gaat toch om de film????
interview with the vampire was laatst ook nog op tv, en laat. ondanks bijna overmand door slaap kon ik mijn ogen er toch niet vanaf houden: ronduit intrigerend gespeeld en supersfeer. queen of the damned, daar val ik wel bij in slaap.....haha,
snurk....

M1r4

Avatar

Tsssk, als je zo negatief op deze film reageert dan kijk je het niet op de goede manier.. Smiley face

De grote fout die in deze film gemaakt is, is dat het gebaseerd is op het gelijknamige boek, maar er zoveel van afwijkt dat het een heel nieuw verhaal is.
Eigenlijk had deze film een heel andere naam moeten hebben.

Ik heb het gekeken terwijl ik het boek, of beter de boeken, niet had gelezen en het is een best okay verhaal met een erg goed gemaakte sfeer met erg prettige muziek.

Zie deze film dus geheel apart van de boeken van Anne Rice en dan is het best een erg goede film.

Ik herhaal nog even: Deze film had toch echt een heel andere naam moeten hebben. En de karakters dus ook.