Beneath the Planet of the Apes

Beneath the Planet of the Apes (1970)

The bizarre world you met in 'Planet of the Apes' was only the beginning... What lies beneath may be the end!

Reviews (2)

johnwayne

Avatar

Slecht en belachelijk vervolg op het briljante Planet of The Apes. Het budget was gehalveerd en dat is te zien. In bepaalde scènes werd bezuinigd op de make-up en zitten er mensen met slecht zittende maskers in beeld.
Het verhaal waarin weer astronauten landen die ditmaal op een reddingsmissie zijn om Taylor terug te vinden is al te zot voor woorden. Immers in de eerste film was de missie ver de toekomst in te gaan om andere beschavingen te ontdekken. Waarom dan een reddingsmissie? Charlton Heston had geen zin in het tweede deel maar speelde toch voor een paar korte scènes mee. Het verhaal waarin toch nog mensen met een hogere intelligentie leven spreekt zich daarna diverse keren tegen. De mensen kunnen hun gedachten gebruiken om anderen te manipuleren en zelfs tegen elkaar te laten vechten, maar vergeten dat zodra ze overvallen worden door de apen, die eerst nooit de Verboden Zone ingingen maar nu toch aardig de weg kennen.
Prut-film, overslaan en doorgaan met het betere deel 3.

Tarkus

Avatar

Vervolg op de eerste film dat aanvankelijk wel goed is maar in de tweede helft als een kaartenhuisje in elkaar zakt.
Ook het einde van de film is, in vergelijking met de eerste, zeer zwak.
En, hoofdrolspeler James Franciscus is nergens zo overtuigend in zijn rol als Charlton Heston dat was in de eerste film.
Kortom: de eerste helft van de film is goed, maar het wordt allemaal een beetje verprutst door de slechte tweede helft.