Casshern (2004)

When a hero falls a legend will rise.

Pseudo-diepzinnige kolder, waarbij spetterende actie hinderlijk wordt onderbroken door moralistisch geneuzel.

5,8 details

  • 142 Min
  • Avontuur
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Japan
142 Min Japan

De grote 5-jarige oorlog is beslecht in het voordeel van de Oostelijke Federatie, ten koste van Europa. Maar de overwinning heeft een bittere bijsmaak, want de langdurige chemische, biologische en nucleaire oorlog heeft het land uitgeput en de bevolking blootgesteld aan ziektes en mutaties. Professor Azuma komt met een oplossing: door middel van een biologisch proces wil hij een nieuwe, schone mens kweken.

Regie
Kazuaki Kiriya
Cast
Tetsuji Tamayama, Kumiko Aso, Yusuke Iseya, Susumu Terajima, Hidetoshi Nishijima, Youko Moriguchi, Akira Terao, Ryô, Fumiyo Kohinata, Hiroyuki Miyasako, Jun Kaname, Kanako Higuchi, Mayu Tsuruta, Mitsuhiro Oikawa, Mayumi Sada.
Budget
$ 6.000.000
Opbrengst
$ 1.530.216
Release
24.04.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Kazuaki Kiriya | Cast: Yusuke Iseya (Casshern/Tetsuya Azuma), Kumiko Aso (Luna Kozuki), Akira Terao (Kotaro Azuma-hakase), Kanako Higuchi (Midori Azuma), Fumiyo Kohinata (Kozuki-hakase) e.a.

Maandenlang hebben we ons kunnen vergapen aan de spectaculaire trailer van de Japanse sciencefictionfilm Casshern. Iedereen was het erover eens: dit zou wel eens een van de coolste films van het jaar kunnen zijn. Hoe groot is dan ook de teleurstelling nu het tegenovergestelde blijkt. Dit is geen overdonderende SF-action flick. Dit is goedverpakte pulp. Niets meer, niets minder. Bij vlagen zo slecht dat het weer leuk is, maar uiteindelijk verziekt door een infantiele moraal en kitscherig Japans melodrama. Laat je hersenen gewoon achter bij de ingang van de bioscoop; je zult ze bij het zien van Casshern niet nodig hebben.

In een niet verder gespecificeerde toekomst, heeft de totalitaire Azië federatie Europa bezet. Hoewel het economisch en industrieel voor de wind gaat, vallen er dagelijks vele doden door extreme vervuiling en oorlog. De toekomst van de federatie ziet er dan ook grimmig uit. Enter Dr. Azuma. Deze briljante geleerde heeft een methode ontwikkeld – de Neo Cell technologie – waarmee nieuwe organen kunnen worden gekweekt voor zieke mensen. De federatie lijkt gered. Dan vindt er een vreemd ongeluk plaats in het lab, waardoor de aanwezige menselijke resten spontaan samensmelten tot een leger van wraakzuchtige supermensen. Als reactie hierop wekt Azuma met de Neo Cell technologie zijn overleden zoon Tetsuya tot leven om tegen de bastaardkinderen van Neo Cell te vechten. Tetsuya wordt Casshern, beschermengel van de Aziatische federatie, wiens krachten ongeëvenaard zijn.

alle artikelen (3)

Casshern Nieuwsberichten

Laatste reacties

MegaMarsvin

"...Zoals met de meeste Japanse cinema kan het allemaal wat traag over komen voor het gemiddelde westers......"

WizardOfOss

"...Visueel overweldigend stukje bagger... [rating 2]..."

hermit elephant

"...[quote=Jules]Ik had het ook niet over jouw mening maar over de mijne. Ik vind films waarin geen enke......"

Casshern

acties