Speed 2: Cruise Control (1997)

120 Minuten purer Nervenkitzel (120 minutes of pure thrills)

Reviews (3)

DVD-maniac

Avatar

Begrijp helemaal niets van dat lage cijfer van zowel IMDB als FT. Okay, deze film is niet beter als de eerste maar is zeker wel een goeie film. Een 7 vind ik een beter cijfer... maar ja, da's mijn mening.
Ik ben natuurlijk geen filmrecensent, maar ik bekijk films in z'n geheel. Echt, zo muggezifterig om een film af te kraken vanwege pietluttige details die je normaal gesproken niet eens ziet.
Ik vond het verhaal van deze film goed, actie is goed en degene die Keanu Reeves vervangt, vind ik zeker niet slecht. Het was wel beter geweest als ze Keanu hadden laten meespelen in dit tweede deel dan was het geloofwaardiger geweest.
Maar hoe dan ook een film die de moeite waard is om naar te kijken.

Dub

Avatar

Ik heb deze film niet gezien...
hij trok me ook niet echt, had de eerste wel gezien die was wel oke... maar de tweede die dan ongeveer hetzelfde moet gaan alleen dan op een boot... met die gedacht vond ik, dat ik 'm maar gewoon niet moest gaan zien...

en nu deze reacties hier en het cijver wat ie krijgt...
ik ga 'm dus niet zien vanavond...
ik zap vanavond nog wel ff en kijk wel wat ik zie...
En anders huur ik wel wat...
Maare... Speed 2... no way!!!

Djie

Avatar

Deze is ook achterlijk vaak op tv! Dit is weer echt een film waarbij de stelling 'een vervolg is altijd slechter dan het eerste deel' op van toepassing is. Alleen Bullock bleef over voor deel twee, Reeves had vast al door dat dit niet bepaald een succesfilm zou worden. Het idee van een bus met een bom die niet langzamer mag gaan rijden omdat ie anders 'boem' doet, was nog origineel, hetzelfde grapje opnieuw, alleen dan op een boot , geeft blijk van weinig orginaliteit.

Leuke film voor een avondje lui op de bank hangen met chips en bier, maar als je hem 1x hebt gezien, zou ik het daar bij houden!