Once Upon a Time in the West (1968)

There were three men in her life. One to take her... one to love her... and one to kill her.

De ultieme western blijft een must om te zien in de bioscoop, zeker in de nieuwe, digitaal gerestaureerde versie.
play

8,6 details

  • 175 Min
  • Western
  • Romantiek
  • Italië
  • Verenigde Staten
  • Spanje
  • Mexico
175 Min Italië

In een afgelegen stationnetje in het Verre Westen wordt een onbekende man overvallen door drie bandieten. De onbekende man met de harmonica schiet de aanranders meteen dood en trekt verder. Inmiddels heeft een zekere Frank in opdracht van spoorwegmagnaat Morton de Ierse boer McBain vermoord om diens land te kunnen inpalmen. Frank zorgt ervoor dat de verdenking valt op de onbekende.

Alt titel
C'era una volta il West
Regie
Sergio Leone
Cast
Charles Bronson, Claudia Cardinale, Henry Fonda, Jason Robards, Jack Elam, Keenan Wynn, Woody Strode, Gabriele Ferzetti, Lionel Stander, Paolo Stoppa, Frank Wolff.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 5.321.508
Release
21.12.1968
Release NL
03.11.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Sergio Leone | Cast: Claudia Cardinale (Jill McBain), Charles Bronson (Harmonica), Henry Fonda (Frank), Jason Robards (Cheyenne), Gabriele Ferzetti (Morton) e.a. | Speelduur: 165 minuten | Jaar: 1968

Op mijn twaalfde zag ik Once Upon a Time in the West voor het eerst. Destijds vond ik het de saaiste en slechtste film aller tijden. Jaren later werd het juist mijn favoriete film aller tijden en veranderde ik in een westernliefhebber. Once Upon a Time in the West veranderde in de tussentijd niet. Sinds 1968 is het de ultieme western, die in de digitaal gerestaureerde versie een must is om (opnieuw) in de bioscoop te beleven.

Mijn eerste ervaring met Once Upon a Time in the West werd tegengewerkt door het feit dat ik hem op een oude videoband zag. Het beeld vervormde soms en de panoramische beelden werden half afgeknipt. De jongste lezers van FilmTotaal mogen zich gelukkig prijzen dat ze die periode van films kijken niet hebben hoeven meemaken. Later kwamen er een zeer respectabele dvd-versie, een restauratie op Blu-ray en nu dus de nieuwe digitale 4K-restauratie in de bioscoop; allemaal versies waarin de film veel beter of zelfs in al zijn visuele glorie tot zijn recht komt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Once Upon a Time in the West Nieuwsberichten

Laatste reacties

Walter08

"...Ik heb de film in 1975 op de lts gezien en was er meteen verkoocht van geweldig dat ik een orgineele......"

Hallie

"...Een mooie klassieker en mooie muziek een film die je tot het eind afkijkt..."

roslarp

"...Gisteren gezien echt een top film die zich goed kan meten met andere films terwijl deze al wel erg o......"

Once Upon a Time in the West

acties