Mary Poppins (1964)

See It Again and Again with that Supercalifragilistic Music! [re-release Australia 1976]

Reviews (2)

CitizenCount

Avatar

Fantastische film. Vooral het gedeelte in de tekening is geweldig. Maakte ze maar weer van dit soort films. Veel fantasierijker en veel minder leunend op de zogezegd leuke woordgrappen en dialogen in de huidige familie(animatie)films imho. Natuurlijk wordt er wel veel gezongen maar dat komt allemaal veel leuker en levendiger over dan alle grappen in gewone woorden te brengen + ik vond voor de verandering de liedjes in deze film niet irritant Smiley face. Het is ook allemaal veel tijdlozer en aankomende generaties kunnen er daarom ook nog van genieten Smiley face. Sorry voor het verhaal :E Maar ik moest het even kwijt want ik was echt verrast hoe deze film mij aansprak in vergelijking met de disney (en andere familie/animatie) films van tegenwoordig.

Claar

Avatar

Een film uit mijn jeugd, maar ook mijn kinderen waren (en zijn vanuit nostalgische redenen) helemaal weg van deze film. Gelweldig acteerwerk van Judie Andrews en Dick van Dyke. Heel leuk de expirmeten met animatie (lang voor Roger Rabit).
Heerlijke liedjes.
Laatst zag ik op tv een documentaire over de schrijfster van de roman Mary poppins (of waren het nu meer delen). Over haar moeizame samenwerking met Disney. De inhoud van het boek (de boeken) is heel esoterisch.