Just Like Heaven (2005)

It's a wonderful afterlife.

Een alleraardigste, zo nu en dan best grappige romantische komedie.
play

6,1 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

David vindt een meisje in het appartement dat hij net heeft gehuurd. Het probleem is dat alleen hij haar kan zien; ze is namelijk de geest van Elizabeth, een arts in opleiding die in coma ligt in een nabijgelegen ziekenhuis, en het appartement is van haar. David wordt verliefd op haar en wil haar lichaam weghalen uit het ziekenhuis voordat haar zus besluit Elizabeths leven te beëindigen…

Regie
Mark Waters
Cast
Reese Witherspoon, Mark Ruffalo, Ivana Milicevic, Jon Heder, Donal Logue, Caroline Aaron, Ben Shenkman, Ron Canada, Rosalind Chao, Willie Garson, Dina Waters, Billy Beck, Shulie Cowen, Gabrielle Made, William Caploe.
Budget
$ 58.000.000
Opbrengst
$ 102.854.431
Release
16.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Waters | Cast: Reese Witherspoon (Elizabeth), Mark Ruffalo (David), Donal Logue (Jack), Dina Waters (Abby), Jon Heder (Darryl) e.a. | Speelduur: 95 minuten

De romantische komedie is een filmgenre dat bol staat van de platgetreden paden en voorspelbare plotontwikkelingen. Dit soort films worden doorgaans ook niet gemaakt om mensen te verrassen, maar om ze te vermaken en met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Bij dit genre zijn vooral sympathieke personages van belang, die de kijker betrekken bij hun lot, en een geloofwaardig obstakel dat de twee geliefden tot vlak voor het einde van de film van elkaar gescheiden houdt. Als die zaken goed verzorgd zijn, dan kun je als filmmaker met behoorlijk wat clichés, voorspelbaarheid en onwaarschijnlijkheid wegkomen. Mede daarom zijn romantische komedies zelden echt origineel, lijken ze veel op elkaar en zijn er maar weinig memorabel of bijzonder te noemen. Maar zolang ze leuk zijn, de kijkers eventjes doen zwijmelen en de twee bovengenoemde factoren bevatten, is er wel sprake van een geslaagde romantische komedie.

De belangrijkste vereisten voor zulke sympathieke personages zijn charmante, aantrekkelijke acteurs en actrices die bovendien raad weten met enige humor en een vleugje dramatiek. Meestal scoort de romantische komedie wel goed op dat gebied, en Just Like Heaven vormt daarop geen uitzondering. Mark Ruffalo, voornamelijk bekend van werk in serieuzere films, is een charismatische acteur die nu ook eens zijn komische kant mag laten zien. Reese Witherspoon heeft haar sporen in het genre ruimschoots verdiend met o.a. Legally Blonde (een rol waarvoor ze een Golden Globe-nominatie kreeg) en Sweet Home Alabama, waarin ze vele harten wist te veroveren met haar innemende uitstraling. Beiden zijn tevens allerminst vervelend om naar te kijken en hebben samen een uitstekende chemie, twee zaken die ook niet onbelangrijk zijn voor een film als deze. Jon Heder heeft een uitstekende bijrol als verkoper van boeken over bovennatuurlijke zaken; het is geen toeval dat hij in de leukste scènes telkens voorkomt. Samen met hem zorgen de bijrolacteurs voor de meeste grappige momenten, iets dat eveneens gemeengoed is in dit soort films.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mathilde

"...Ja leuke film!zeer geestig......"

Tica

"...Leuke film voor een ontspannend avondje. Ik had geen spijt van mijn bioscoopkaartje...."

xLAILA

"...Ik vind het echt een TOP film gewoon. & Ik ga hem zeker WEER kijken :)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Just Like Heaven

acties