Frequency

Frequency (2000)

What If It Changed Everything?

Reviews (2)

M1r4

Avatar

Als je deze film wilt kijken zonder ergernis, dan moet je aannames opzij schuiven die door de wetenschap en SF over tijd zijn gemaakt. Maar is dat nou zo moeilijk als je bedenkt dat het slechts theorieen zijn en al zoveel oude theorieen zijn inmiddels achterhaald.
Dus wat weten we nu werkelijk?
De film is wel zo wijs om niet te diep in te gaan op de oorzaken van het frequenty-verschijnsel, en dat is heel wijs. Het laat meer mogelijkheden open dan een theorietje kan beperken.

In deze film gaat het niet alleen om de frequentie di door tijd reist, maar allerlei dingen gaan vanaf 2 punten in tijd ineens synchroon lopen. Dus objectief gezien is er iets groters aan de hand dat o.a. de frequenty-tijdreis heeft veroorzaakt.

Ik heb 2 keer van deze film genoten. Het blijft mooi gemaakt.

geertvdheide

Avatar

Tijdreis-films gaan bijna altijd fout, zoals FT als zegt op de front-page. Geen enkel plot wat draait om tijdreizen kan kloppend verteld worden, omdat we het concept tijdreizen zelf niet begrijpen en niet weten of het in theorie mogelijk zou zijn.

Vaak werken de plotgaten erg storend, vooral voor oplettende kijkers. In veel van dit soort films is het vooral in de laatste scènes dat de geloofwaardigheid totaal uiteen valt. Donny Darko vond ik dan wel een uitzondering, hoewel die film ook erg paradoxaal is als je erover nadenkt. Butterfly Effect vond ik redelijk, maar die film valt ook uiteen als je er goed over na denkt.

Ik ben dus altijd een beetje huiverig als het om tijdreis-films gaat. Ik heb Deja Vú ook nog steeds niet gezien, en ook Frequency niet. Dergelijke films zijn alleen te kijken als je de hiaten voor lief neemt. En daar heb ik vaak moeite mee.