Thirteen Days

Thirteen Days (2000)

You'll Never Believe How Close We Came

Reviews (3)

Unicron

Avatar

Sterke film waar je die continue gespannen sfeer van de koude oorlog bijna kan proeven. Goed geacteerd ook door Costner en consorten... Een van de betere films die ik de laatste tijd heb gezien.


Heb naar aanleiding van deze film nog wat research gedaan en blijkt dat de nucleaire oorlog veel dichterbij lag dan voorheen was aangenomen.

Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Cubacrisis

En ja beste mensen, ik weet dat wiki niet altijd 100% betrouwbaar is.

Ann McDunn

Avatar

Pracht film, ik heb niet eens gemerkt dat Kevin Costner een vreemd accent had, boeiend van begin tot eind en spannend ook. Natuurlijk weet iedereen hoe het is afgelopen, maar hier kreeg je toch wel een prima beeld van hoe weinig het heeft scheelde dat we een wereldoorlog III hadden gehad. Als Bush toen president was geweest was het vast anders gegaan en Chroesjtsjov was ook niet zo voor een oorlog, maar de USSR was toen wel de hoofdschuldige.

Rooster

Avatar

Mooie onderhouden film. Erg spannend en een hoog waarheidsgehalte (althans daar lijkt het op maar je weet het natuurlijk nooit). De film geeft een goed beeld hoe enorm precair de situaties is geweest tijdens de 13 dagen van de cubacrisis. Zoals al gezegd erg spannend (ook omdat het op waarheid is gebaseerd) en zeer overtuigend gebracht. Kostner hanteert een beetje een raar accent maar is verder prima aan te zien.

Mooie quotes ook:
[filmquote]The 'big Red dog' is diggin' in our backyard, and we are justified in shooting him![/filmquote]