Volcano (1997)

It's Hotter than Hell!

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Op éen of andere manier is deze film altijd aan mij voorbijgegaan. Misschien omdat ik Tommy Lee Jones niet echt vind passen hier als 'held' in deze rampenfilm. Achteraf moet ik zeggen dat deze film mij wel kon bekoren al kan ik de mensen wel begrijpen die dit maar een matige bedoening vinden.

De film slaat geen nieuwe wegen in voor het genre. Integendeel, soms worden de typische personages nog wat gedikt en zijn het plots allemaal heldhaftige wezens. Dit is misschien wel het meest storende element. Volgens mij moet je van het verhaal ook niet veel geloven, het is allemaal nogal vergezocht, ongeloofwaardig maar net dat vind ik best leuk aan rampenfilms. Als men dit allemaal te serieus gaat aannemen dan worden de pijnpunten van de film wat duidelijker en dat doet Volcano gelukkig niet (uiteraard bij films als WTC ligt dit anders, als het al eens gebeurd is). Het is vooral het duo Tommy Lee Jones & Don Cheadle die in vorm zijn. De faca à face en telefonische dialogen tussen deze 2 zijn van de betere opeenstapeling van oneliners in blockbusters. Voor de rest is er van de personages niet veel te bieden, integendeel. De dochter van Jones is zelfs vaak op het domme en irritante af. Maar daar draait Volcano niet om en dat maken de makers snel duidelijk. Vanaf minuut 1 gaat de film in sneltempo van een kleine aardbeving tot een gigantische lava uitbarsting. Die uitbarsting vult meer dan een halve film en toch gaat de film nergens vervelen. De effecten zijn overigens nog redelijk uitstekend stand gehouden wat het wel aangenamer maakt. De finale is dan misschien alles bij elkaar net niet de climax die je wou en heeft niet de groteske impact die het nodig zou hebben maar het doet niets af van dit rechtoe rechtaan rampenfilm zonder franjes.

Vermakelijke rampenfilm met vooral een leuk duo Lee Jones & Cheadle in een zeer simpel scenario maar vooral actie van begin tot eind.

6,5/10

Ernie

Avatar

Ik heb deze thuis nog op video en ik vind de film absoluut niet slecht. Best mooi gemaakt en het verhaal is misschien wat slap en het einde voorspelbaar, maar de uitwerking is er niet minder om. Als je deze nog nooit gezien heb is ie best de moeite waard, zeker voor een B-film. De opbouw van de film naar het moment van uitbarsten vind ik bij deze film nog altijd leuk gedaan.
Ook spelen de acteurs echt niet slecht in deze film. Misschien komt het omdat dit de eerste film was die ik in het genre zag dat ik overwegend positief ben. Maar het was altijd één van m'n favoriete rampenfilms sinds ik hem voor het eerst zag op brugklaskamp. Ik vind deze bijvoorbeeld leuker dan twister. Natuurlijk haalt ie het niet bij 'the day after tomorrow', maar toch.