Murder by Numbers (2002)

Let The Mind Games Begin

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Vind dit een prima film, met een goede Sandra Bullock, eens in een andere rol dan een komische.
Ook de andere leden van de cast doen het puik, en vooral de jonge Ryan Gosling valt op, maar hij heeft ondertussen al bewezen wat in zijn mars te hebben.
Het verhaal is ook niet slecht in deze prent, is geen topper, maar heb zeker geen spijt van de 2 uur die ik aan deze film heb besteed.

Rianne

Avatar

Ik vond het een matige film. Niet een film waarvan ik verwacht dat hij lang in mijn geheugen blijft hangen.

Hoewel het basisgegeven origineel is, faalt de film bij de uitwerking. Dat is jammer, want in de kern is het best een interessante film over schuld en onschuld.
De moord zelf vond ik echter een beetje gemakkelijk en te simpel opgebouwd. Het idee van een perfecte moord kwam niet echt goed naar boven. Daar komt bij dat de moordenaars nergens kunnen overtuigen. Ze komen veel te onvolwassen over om serieus te worden genomen. De beweegredenen van de moordenaars zijn ook onbegrijpelijk (uit verveling?). Het idee van de getergde Cassie (Sandra Bullock) met moeilijk verleden was ook niet goed uitgewerkt.

De film komt niet echt op gang, is heel langdradig en de karakters worden maar oppervlakkig uitgewerkt. Het ergste vergrijp is nog het enorme tekort aan spanning, waardoor de film erg saai is.

Filmfreak Leo

Avatar

Beste mensen, ik vond dit echt een waardeloze film vol met de clichématige hollywoodtrucjes in de verhaallijn. Bullock wordt geacht een 'moeilijke eigenzinnige' agente te zijn, maar zoals ze haar karakter neerzet, totaal onovertuigend. Vervolgens natuurlijk flaskbackshit om erachter te komen waarom ze zo moeilijk doet, dat wordt uiteraard uitgevonden en ondervonden door een mannelijke collega-politie-agent en ja, verrassing... hij krijgt een oogje op haar. De moordzaak heb ik verder niet onthouden. Anyway, je bent gewaarschuwd; mocht je toch gaan kijken dan is de kans groot dat je na afloop slechts denkt: duh ...