Hooligans (2005)

Stand Your Ground And Fight.

Vakkundig gemaakte film, met goed acteerwerk en een realistische kijk op het hooligan-milieu.
play

6,6 details

  • 109 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
109 Min Verenigde Staten

Een onterecht van school getrapte Harvard student verhuist naar Londen, waar hij kennis maakt met de geweldadige wereld van voetbalvandalisme.

Regie
Lexi Alexander
Cast
Claire Forlani, Geoff Bell, Henry Goodman, Leo Gregory, Kieran Bew, David Alexander, Oliver Allison, James Allison, Jacob Gaffney, Joel Beckett, Andrew Blair, Brendan Charleson, David Carr, Scott Christie, Alec Dalman.
Release
09.09.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Lexi Alexander | Cast: Elijah Wood (Matt Buckner), Charlie Hunnam (Pete Dunham), Claire Forlani (Shannon Dunham), Marc Warren (Steve Dunham), Leo Gregory (Bovver) e.a. | Duur: 100 min.

In Hooligans ontdekt Elijah Wood iets dat de leden van Fight Club al jaren geleden wisten: van een goeie matpartij op z’n tijd word je een opgeruimder mens. Je voelt je levendiger, zelfverzekerder en doelbewuster. Je laat je niet meer koeioneren door je baas, of door die nare kakker die ervoor heeft gezorgd dat je van Harvard werd getrapt, waarna je besloot je zuster in Engeland op te zoeken en in aanraking kwam met een groepje opgefokte West Ham-supporters. Eens per week iemand van om het even welke rivaliserende club een gat in z’n hoofd trappen en zelf een paar fikse schrammen en bulten oplopen, doet wonderen voor je mannelijke ego. Tuurlijk heeft al dat vechten ook zijn keerzijde: geweld leidt tot meer en heviger geweld en heeft soms vervelende, onomkeerbare gevolgen. Maar je had het voor geen goud willen missen, want je hebt zoveel over jezelf geleerd en hebt ware vriendschap gevonden bij die jongens, die jou binnen no time in een crimineel wisten te veranderden.

Ziehier in een notendop de dubieuze boodschap van deze verder vakkundig gemaakte film, waarin Elijah Wood vastberaden zijn ‘no more Mr. Frodo’-campagne voortzet. Hooligans is niet direct een straf om naar te kijken; er wordt goed in geacteerd en veel aspecten van het leven in een ‘firm’ – het geweld, het bier, de rauwe kameraadschap – worden op een geloofwaardige manier geportretteerd. Regisseur Lexi Alexander, die kampioen kickboxen is geweest en op haar vijftiende deel uitmaakte van een groepje Mannheim-hooligans, kon putten uit haar eigen kleurrijke ervaringen om het milieu realistisch te schetsen. Jammer alleen dat al die ‘street credibility’ in dienst staat van een weinig overtuigende plot en een bedrieglijke moraal.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Hooligans Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tidus

"...[quote=Zeurdoos]Hmm, ik kan me niet vinden in de positieve kritieken.. Ik vond het een erg irriteren......"

filmd0p

"...Ik snap niet dat sommige mensen zeggen dat ze zich "geen minuut verveeld" hebben (3 mensen in dit to......"

kevinvdk

"...Voor mij gewoonweg top klasse geweldig formidabel mooie film 10/10..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hooligans

acties