Hooligans (2005)

Stand Your Ground And Fight.

Reviews (4)

Zeurdoos

Avatar

Hmm, ik kan me niet vinden in de positieve kritieken.. Ik vond het een erg irriterende film (en Eliah Wood is nou niet bepaald geloofwaardig als Hooligan). Flink stereotype allemaal, en een erg Amerikaanse benadering van de Britse "hooligan-wereld". Op zich is het idee achter de film niet slecht, maar de cliché uitvoering (incl. romance, tragisch verlies van een dierbare en bordkartonnen personages) maakt hem in mijn ogen niet meer waard dan een magere 5

[edit] Oh, en de moraal van de film is ook nou niet bepaald lofwaardig....

strudelnase

Avatar

"Er zit geen goed verhaal in, de hoofdpersonages zijn irritante hooligans waarin je je dan positief moet kunnen inleven"

WAT IS DIT VOOR GELUL.......en wat is er irritant aan een hooligan? je hebt er geen last van. maar gellukig verschilt smaak.....ik vind goeie acteurs en goed drama....het verhaal is idd wel minder beetje voorspelbaar met dat millwall gebeuren, maar voor de rest is het echt de perfecte film. En zonder deze film al is west ham beste club:P

sel

Avatar

Hi even een paar dingen op een rij.

dit is geen amerikaanse film. het is een echt engelse film. dus als je een verhaal zoekt moet je niet gaan. als je een beleving in een subcultuur wilt is dit jou ding. het gaat dus niet om de film maar de achter liggende gedagte en personage.

als je mijn mening wilt gaat het om liefde voor je familie en vrienden. het wordt je in de film al wat uitgelegt, maar gaat het over voetbal. kijk maar naar hoe de intro van de film gaat: stand your ground.

vecht voor wat je geloofd. dit doet pete en later ook matt. het is dus niet een film over voetbal hooligans.
maar de personen achter de hooligans.

en dat is echt supper vast gelegd in deze film. het scheeld niet veel van hoe het er aan toegaat hier in nederland.

een echte aanrader als je een echte film wilt zien.

Chilly

Avatar

Daar ben ik het niet mee eens. Ik vond dit echt een super film. Tuurlijk is het verkeerd om sympatie te krijgen voor hooligans maar het gebeurt toch wel vaker dat je in een film sympatie krijgt voor de "bad guys".

Iedereen die er over nadenkt om deze film te bekijken zou ik aanraden om dit zeker te gaan doen. Nu moet ik wel zeggen dat een beetje liefde voor een bepaalde voetbalclub deze film wel wat duidelijker maakt. En dan bedoel ik niet het rellen maar wel de onvoorwaardelijke clubliefde die deze "supporters" hebben.