Sleepers

Sleepers (1996)

When friendship runs deeper than blood

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

De regisseur van Rain Man en een All Star Cast (al hadden vele acteurs nog niet de status die ze nu hebben) en een straf onderwerp, Sleepers had een ware topfilm kunnen worden. Een zwakke film is het zeker niet geworden maar de hoogste hoogtes worden niet bereikt.

De film begint nog wel sterk, ook al vond ik de kostumering niet altijd even secuur. Maar al snel komt het eerste 'pijnpunt' naar boven. De 4 jonge acteurs zijn niet van de hoogste kwaliteit en spelen vaak matig. Het feit dat de film vooral spits op de jonge versies van de vrienden zorgt er dan ook voor dat het wat aan kracht inboet. Gelukkig is er nog - een in die tijd altijd sterke - DeNiro die zich bij elke scène weer van zijn beste kant laat zien. De film leeft wel vanaf de vrienden in de tuchtschool terechtkomen. De film wordt grauwer, harder en eindelijk begint de film een doel te krijgen naar waar gewerkt kan worden en is er een uitstekende Bacon te bewonderen. De laatste akte is een nogal doorsnee rechtbankdrama. Het enige leuke aan deze insteek is het achterliggende verhaal van het personage van Brad Pitt al weet je eigenlijk wel hoe de film zal eindigen. De lange speelduur voor dit soort films was uiteindelijk geen obstakel en daarvoor alleen al is de film te prijzen. het wordt geen enkel moment saai en je blijft aandachtig kijken. Toch blijf je achteraf met het gevoel zitten dat hier meer zou kunnen uitgehaald worden hoewel het eindproduct zeker mag gezien worden

Sleepers is een aardig misdaaddrama dat nergens verveeld. Toch is het niet de grootste film die ik had gehoopt te zien

7/10

Denman

Avatar

Best een goeie film.

What do you want from us? *Camera zoomt uit* Kevin Bacon: A Blowjob. Als je van te voren niet weet dat dat gebeurt met die gasten schrik je wel ff, net als ik in het begin.

Dacht in het begin dat het een Gangster film was. Ook omdat R. deNiro erin speelt verwacht je dit soort films niet echt vond ik dan.

En ik vergeet dat stukje uit de klas ook nooit meer om een of andere reden. Dat een van die jongens The Count of Monte Cristo aan het lezen was en de leraar vroeg aan hem wat hij het leukste vond. Die jongen zegt dan, het stukje waar die uit de gevangenis ontsnapt en wraak zoekt. Om die reden heb ik toen ook die film gezien.
Maar ik ga hem toch maar weer kijken, is alweer 5 jaar geleden ofzo.

Fuzzynuts

Avatar

Brad Pitt niet eens vermeld in de cast?

Best een aardige film. Redelijk sterk verhaal, alleen niet supersterk verfilmd. Had in potentie denk ik meer ingezeten, zeker gezien de knallers in de cast en Levinson als regisseur. Meest indrukwekkende scene vind ik het moment waarop De Niro besluit te liegen in de rechtbank en daarmee zowel meineed pleegt als zijn gelofte breekt. Gerechtigheid, maar ten koste van wat?
Je verveelt je niet tijdens de film en het is gewoon prima vermaak.
[rating 3.5]